Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pomocy !!

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie Pomocy !!

My na razie zaczynamy przygodę z chustą i tu prośba do was... co wybrać ??
    Nelka ma 5 miesięcy, zaczyna siadać. Jaką chustę wybrać: elastyczną czy tkaną ?? I czym się różnią poszczególne modele ?? O kółkowej nie myślę, chciałabym wiązaną. I jaką długość. Ja mam 170cm, rozmiar 40. Mąż 185, XL. I na co powinnam jeszcze zwrócić uwagę ??

Z góry dziękuję

Chustomanka Awatar yerba

Domyślnie Re: Pomocy !!

Moim zdaniem tkaną. najlepiej skośnokrzyżową.
    rozmiar standardowy czyli "4,6" będzie chyba najlepszy.

Poczytaj sobie recenzje chust, to kopalnia wiedzy o firmach chustowych.
    Przejrzyj też bazarek
    przychówek: Pierwszy (czerwiec 2007) i Druga (maj 2010)

http://www.pomoz-amelce.pl

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Pozdrawiam mamę Kornelii

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

A ja się wyłamię i polecę dłuższą, 5.2-5.4. Standardowa może być za krótka na męża. Zawsze ogonami możesz dziecku nóżki okryć
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chusteryczka Awatar miedziana
    Miejscowość
    Chorzów

Także polecam chustę tkaną skośnokrzyżową ( ma dobrą nośność ). Elastyki są dobre dla najmniejszych chuściochów Myślę, że Twojej córeczce i Tobie wygodniej będzie w tkanej.
    Co do rozmiaru - również potwierdzam 4,6, ewentualnie rozmiar wyżej ze względu na męża, ale wówczas możesz mieć wrażenie, że masz za dużo chusty do zamotania, no i ogony u Ciebie mogą być spore. Ja mam 172 cm wzrostu, też rozmiar 40 ostatnio, mój partner ma 198 cm wzrostu i w 4,6 motał się na styk - to znaczy jak dobrze dociągnął, to zostawały mu maciupkie ogonki No, ale on i tak woli MT, którego wciąż nie mamy Acha - rozmiarowo nosi też XXL, ale bardziej z racji wzrostu, niż postury ( choć tatusiowy brzuszek mu urósł ).
    A co do wyboru chust - no tutaj masz pole do popisu, zależy jaki wzór, kolor Ci się podoba, no i nośność chust jest też różna - tyle, że chyba każdy musi pod siebie dostosować, bo z tego co obserwuję na forum opinię co do tej samej chusty mogą bardzo się różnić. Może jesteś w stanie wybrać się na jakieś spotkanie chustowe, tam masz okazję pooglądać i poprzymierzać różne chusty
    Acha - na co jeszcze zwrócić uwagę - dobrze jest mieć zaznaczony środek chusty ( choć w ostateczności można to zrobić samemu ), no i dobrze, gdy brzegi chusty są zaznaczone - czy to innym kolorem czy nitką ( chodzi o to by każdy brzeg, był na przykład innego koloru - to pozwala nie zaplątać się w chustę ).
    Życzę cudownej przygody z chustowaniem
    Szymon - moje kwietniowe słońce

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Oczywiście polecam tkaną A rozmiar w zależności od tego czy podobają się Wam ogony od chusty czy nie, ja np ogony uwielbiam
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Uprawnienia umieszczania postów