Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Moja pierwsza kieszonka... proszę o wyrozumiałość ;)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar jubu
    Miejscowość
    Warszawa-Praga Pd.

Red face Moja pierwsza kieszonka... proszę o wyrozumiałość ;)

Nati przyszła dziś z samego rana ! Oczywiście rzuciłam się do rozpakowania i motania - mimo że Zu już marudna była i mało chętna do takich wybryków...

Proszę o ocenę i uwagi - to co widzę sama: góra za mało dociągnięta (mała odpadała trochę jak się pochyliłam), oprócz tego na lewym ramieniu za dużo chusty (tzn. obsuwa się, pewnie też za mało dociągnięta?). A jak nóżki?

I proszę o wyrozumiałość, bo to nasza pierwsza próba (nie licząc motania w 100p z pomocną Mart'y )

I nie zwracajcie uwagi na moje głupie miny

Zu - czerwiec 2009

Chustonoszka Awatar jubu
    Miejscowość
    Warszawa-Praga Pd.

Domyślnie

ufff, udało mi się wkleić zdjęcia!
    Zu - czerwiec 2009

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Moim zdaniem jest ok. Troszkę mało wpadnięta pupa, tzn kolanka powinny być wyżej niż pupa, ale łatwo to poprawić. Chwyć za łydki i wsadź dziecko bardziej w chustę.

Powodzenia
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

E no piękna pierwsza kieszonka To czy przy karczku nie jest za luźno to na zdjęciu nie widać, jesli tak czujesz to zrób wałeczek z pieluchy.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustonoszka Awatar jubu
    Miejscowość
    Warszawa-Praga Pd.

Domyślnie

Dzięki dziewczyny
    Co do tej pupy - zamotałam się jeszcze raz i próbowałam tak zrobić, ale nie starcza na długo (tzn. kolanka znowu się obniżają). Pewnie też dlatego że mała ciągle trochę protestuje (odpycha się i prostuje nogi).
    I jeszcze jedno pytanie - wydaje mi się, że jakoś dziwnie jej leży "góra" (tzn plecy od łopatek w górę, ramiona etc), widać na pierwszym zdjęciu, tak wystaje przez chuste. To normalne? Bo na wszelkich instrukcjach dzieci jakoś bardziej pochowane ramiona mają...
    Zu - czerwiec 2009

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

bo to zalezy jak te ramiona ulozy akurat maluch.
    umiesc dziecko nieco nizej i sporo materialu wpakuj pod pupe, zeby juz na tym etapie ladnie podciagnac kolanka. na koniec mocniej wsun ponowe pasy w dolki podkolanowe.
    po dociaganiu upenwij sie, ze gora sie nie luzuj wygladzajac material na plecach w gore - i ewentualnie dociagnij luzy.
    nie ciagnij za krawedz - ale to na pewno wiesz

gratulacje!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka

Domyślnie

a ja przegapiłam , dopiero dziś znajduję! brawo jubu, cudna kieszonka, wyglądacie ślicznie, miny bardzo wporzo, no i chusta jest przecudna (jak Ci się znudzi, może się powymieniamy ?).

Chustonoszka Awatar jubu
    Miejscowość
    Warszawa-Praga Pd.

Domyślnie

@ kasia wska - tak, chętnie, też już o tym myślałam Tylko Ty masz dwie, a ja na razie jedną, więc nie będziesz miała dużego wyboru

Wczoraj był Wielki Dzień! Poszłyśmy na spacer, Zu usnęła na 40min, a po powrocie do domu wytrzymała jeszcze 40 min - ja w tym czasie zrobiłam zupę marchewkową Wszystkiego była ciekawa, mogła zajrzeć do zlewu itp (normalnie stoi na parapecie w foteliku), ale totalnym hitem okazał się robot kuchenny siekający marchewki W tkanej jej chyba sporo wygodniej niż w elastyku, no i wraca nadzieja że jednak uda nam się trochę ponosić
    Zu - czerwiec 2009

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

cwiczenia czynia mistrza

Uprawnienia umieszczania postów