Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: W jakim kraju najwięcej się nosi?

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie W jakim kraju najwięcej się nosi?

Nie chodzi mi o kraje etniczne, ale o te "bardziej cywilizowane" - w Europie, Ameryce Północnej. Bo tak czytam i wychodzi mi, że najbardziej noszenie jest popularne chyba we Francji ? Chodzi mi o ilość ludzi relatywnie do wielkości kraju (tzn. % społeczeństwa). Jest mi to absolutnie po nic - ot, ciekawość
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chusteryczka Awatar kamilcia.xt
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ja stawiałabym raczej na Skandynawię, jesli chodzi o odsetek noszących wśród wszystkich mam. Ale tylko dlatego że w jakimś reportażu o Kopenhadze widziałam plac zabaw a na nim trzy mamy chustowe. W Polsce jak się dwie spotkają to juz ewenement
    Karina - 2007r.
    Lila - 2009r.
    Witold - 2014r.
    Gerald - 2016r.

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

ja kiedyś założyłam podobny watek, pt. gdzie nosi sie jeszcze w Europie....i noszą ukrainki, węgierki no i Niemki, i skandynawia i Francuzki...tak wynikało z lektury tamtego wątku...ale gdzie sie nosi najwięcej...to już jakaś armia socjologów musiałaby badania przeprowadzić...chyba, że za wskaźnik przyjmiemy np. ilość sklepów z chustami w danym kraju albo jeszcze jakieś inne, bardziej mierzalne...
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

Mi się wydaje ,że dobrym miernikiem byłoby sprawdzenie ilości osób zalogowanych na forach w danym kraju
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosass Zobacz posta
    Mi się wydaje ,że dobrym miernikiem byłoby sprawdzenie ilości osób zalogowanych na forach w danym kraju
    Nieeee, wiesz ile ja znam noszących, a nie bywających na tym forum ani żadnym innym - ok 7-10 osób. Jeśli każda z nas zna takie choćby 2-3 - to wyobraź sobie jak bardzo byłyby to zamazane wyniki

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Nieeee, wiesz ile ja znam noszących, a nie bywających na tym forum ani żadnym innym - ok 7-10 osób. Jeśli każda z nas zna takie choćby 2-3 - to wyobraź sobie jak bardzo byłyby to zamazane wyniki
    Mam podobnie. mam kilka koleżanek używających chust, ale które na samą myśl o "jakimś" forum, "warsztatach", "spotkaniach" aż trzęsie i odrzuca od chust (tak mi powiedziała jedna znajoma, że te fora to dla niej jakieś sekciarstwo jest, i aż jej sie chusty odechciewa, bo ona z sektą wolałaby nie być kojarzona) .

tak wiec, nas jest tu zarejestrowanych z 1000 (?) i to by jeszcze trzeba pomnożyć razy 3 lub 4, albo i wiecej. i wyjdzie kompletnie niesprawdzalny wynik.
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

no to jeszcze można zrobić podsumę sprzedaży chust( ze sklepów) i podzielić przez średnią ilość chust posiadanych przez jednego nosiciela
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosass Zobacz posta
    to bylby bardzo niemiarodajny wynik, bo np. Belgijki francuskojezyczne pisza glownie na forach francuskich, nie belgijskich.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Chustomanka Awatar Gala
    Miejscowość
    Kraków/Gruszów

Domyślnie

ja tam nie wiem jak policzyc gdzie co i ile, ale mam porownanie z Autria ( Wieden i okolice ) ,jezeli chodzi o KRK to najwieksze zageszczenie chustomam jest na spotkanich w Fidze ( a i tak sa to najczesciej te same mamy ) i pojedyncze szt. na tzw.miescie a na forum jest nas troche....a tam na dzien dobry, na placu zabaw w ciagu jednego psiedzenia w piasku, widziała 3 mamy w chustach, 2 w Manduce, 1 w nie znanym mi nosidle ergo. Potem Zoo , tylko w drodze do Goryla - 3 mamy w chustach i 1 juz wychodzaca z Zoo. Dodam ze to tylko bilans z 2 dni. A i jescze jedna gdzies na ulicy z zakupami , tez w nosidle...
    Marysia (03.01.2006 - 12:40), Zosia (19.01.2009 - 18:25)

Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gala Zobacz posta
    ja tam nie wiem jak policzyc gdzie co i ile, ale mam porownanie z Autria ( Wieden i okolice ) ,jezeli chodzi o KRK to najwieksze zageszczenie chustomam jest na spotkanich w Fidze ( a i tak sa to najczesciej te same mamy ) i pojedyncze szt. na tzw.miescie a na forum jest nas troche....a tam na dzien dobry, na placu zabaw w ciagu jednego psiedzenia w piasku, widziała 3 mamy w chustach, 2 w Manduce, 1 w nie znanym mi nosidle ergo. Potem Zoo , tylko w drodze do Goryla - 3 mamy w chustach i 1 juz wychodzaca z Zoo. Dodam ze to tylko bilans z 2 dni. A i jescze jedna gdzies na ulicy z zakupami , tez w nosidle...
    a czy w austrii mają jakieś fora swoje nt noszenia? czy oni z tego niemieckiego korzystają? albo np. swoich własnych producentów się dorobili może? czy didymos króluje i inne, znane w Polsce marki?

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

w Niemczech się dużo nosi, jak byliśmy w Berlinie, to pół placu zabaw miało chusty/nosidła - byłam pod ogromnym wrażeniem.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truscaffka Zobacz posta
    a czy w austrii mają jakieś fora swoje nt noszenia? czy oni z tego niemieckiego korzystają? albo np. swoich własnych producentów się dorobili może? czy didymos króluje i inne, znane w Polsce marki?
    Austiacka marka to Easycare http://www.easycare.at/. U nas w ogóle nieznana i chyba z tego powodu niedoceniana.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar Gala
    Miejscowość
    Kraków/Gruszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truscaffka Zobacz posta

kurcze w czym tam nosza , ja poznałam manduce i jakies dwa nie znane mie nosidła były ( koloru czarnego całe ) , mama w jedwabnym indio rubinrot sie przewineła, jakas murzynka w czyms - zabijcie, nie wiem w czym ale dawało po oczach ze hej i w paski to to było, jedna w niebieskim leosiu, a jedna w jakims czarnym elastyku....a co do forum to pewnie cos tam maja ...
    Marysia (03.01.2006 - 12:40), Zosia (19.01.2009 - 18:25)

Chustonówka

Domyślnie

W Luksemburgu nosi sporo mam i tatusiow, nie ma spaceru, żebym jakiejs osoby zachustowanej nie spotkała... Ewa
    Ewa, mama Martusi (2000), Krzysia (2002), Wojtusia (2006) i Marysi (2006)

Uprawnienia umieszczania postów