Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Sukcesy nocnikowe

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie Sukcesy nocnikowe

Wczoraj mielismy pierwszą kupę w nocniku (i siki też)
    Dziś drugą
    Wiem że to późno, ale i późno wdrożyłam się w pieluchy jednorazowe i wysadzanie. No i kupy w wielorazówkach są be to się przekonałam do nocnika. Wielorazówki zdecydowanie skłaniają do szybszego wysadzania. Z pampersami jest wygodnie i efekt był taki że straszak odpieluchował mi się dopiero w przedszkolu
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Pewnie, że lepiej późno niż wcale

Powodzenia!

Chustofanka
    Miejscowość
    Stolica i okolica

Domyślnie

Gratulację i powodzenia
    Ula, mama Seweryna (marzec 2008) i Bruno (listopad 2009)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

A mogłabyś napisać jak sie do tego zabraliscie? Mój Zoch ciut młodszy, a i tak wydaje mi się że na początki EC trochę stary, a chciałabym spróbować, tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, rady które czytałam bardziej pasuja mi do maleństw, a nie do klocków co to już raczej przestały cokolwiek sygnalizować.
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

Brawo Ola!!!
    my juz nocnikujemy prawie codziennie od 5 mc zycia Martynki - prawie zawsze jest to rano. tak juz mamy.
    teraz zaczynam rozgladac sie za pieluchami wielorazowymi - tylko nie wiem jak i gdzie u nas w trojmiescie jak najszybciej dostac cos na nasza Kluskę - no i jakie - musze przeszperac to forum na pewno cos znajde...

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

A Ewka się boi nocnika
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Wysadzam ją wtedy kiedy zazwyczaj robi kupkę, czyli po jedzeniu, rano po mleku, i po obiedzie. Ale nie zawsze robi jak ją posadzę. Jak widzę pierwsze oznaki napinania się , stękania, szybciutko ją wysadzam, daję coś dobrego do rączki, siedzę z nią i udaję że też się załatwiam
    Ważne jest moim zdaniem żeby przy pierwszych próbach był w miarę stały grafik dnia, bez pośpiechu, nagłych wyjść i zmian planu.
    Koło miesiąca temu pierwszy raz ją posadziłam jak zabierała się do dzieła, ale wtedy działało to wstrzymująco, efekt był taki że nie robiła kupki w ogóle. Odpuściłam wtedy.
    Siuśki raz złapałam przypadkowo, zaczynamy od kupki.

Kammik a może porzuć temat na 2 tygodnie, kup inny nocnik i spróbujecie znowu.
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar iska1
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Powodzenia i dalszych nocnikowych sukcesów życzę!
    Pamiętam pierwsze siusiu na nocniku i moją radośc, teraz Gosia juz roczna dobrze wie do czego nocnik służy

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lawendax Zobacz posta
    Koło miesiąca temu pierwszy raz ją posadziłam jak zabierała się do dzieła, ale wtedy działało to wstrzymująco, efekt był taki że nie robiła kupki w ogóle. Odpuściłam wtedy.
    No właśnie, u nas to samo było jak parę razy próbowałam. Chyba poczekam aż Mała usiądzie, zakupimy nocnik i spróbujemy raz jeszcze. Dzięki.
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lawendax Zobacz posta

Kammik a może porzuć temat na 2 tygodnie, kup inny nocnik i spróbujecie znowu.

Już dawno porzuciłam, stoi na szafce w łazience. Płakała, jak tylko ją na nim sadzałam, nawet w ubraniu. A, mam taki z Ikei, prościutki.
    Kupki nie udałoby mi się złapać, never, Ewka kupka albo trzy razy dziennie albo raz na trzy dni i nigdy nie wiadomo, jaki dzień jest teraz Ale podrzemkowe albo poranne siuśki chętnie bym łapała, co zrobić, jak dziecior jest innego zdania
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

sprobuj z grajacą foczką - u nas zadziałała.

Uprawnienia umieszczania postów