Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 48

Wątek: To girasol?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

zajrzyjcie do zalinkowanego wątku tam są wypowiedzi forumek co miały w łapkach to cudo - nijak do motania się nie nadaje i nie jest skośnokrzyżowy...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

ulala.v
    Guest

Domyślnie

ja wątek widziałam dlatego napisałam, że "skośnokrzyżykowa ściema" i że po lekturze wątku dziękowałam opatrzności, że nade mną czuwa i trafiłąm na nieuczciwego sprzedawcę

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

a w instrukcji mają napisane, że chusta jest tkana diagonalnie. a na stronie produktu, że skośnokrzyżowo.
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

z mojej wiedzy wynika, że diagonalnie=skośnokrzyżowo
    -> doczytałam, to napewno nie to samo
    Ostatnio edytowane przez marushka ; 17-11-2009 o 19:57
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marushka Zobacz posta
    z mojej wiedzy wynika, że diagonalnie=skośnokrzyżowo
    Ola kiedyś tłumaczyła różnice między diagonalnym i skośnokrzyzowym.
    ja niepomnę teraz o co chodziło, (zawsze byłam kiepska ze splotów), ale to na pewno nie to samo.
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

w zalinkowanym przez Maykę wątku TU jest na ten temat- diagonalnie=skośno, ale nie krzyżowo
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

diagonalny to skośny

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulala.v Zobacz posta
    dziewczyny a widziałyście "instrukcję wiązania"? (link w treści aukcji)
    http://www.womar.alpha.pl/katalog_pr...rukcja_n17.pdf

trzeba zarzucić ich mailami, zauważyłyście że na każdym końcowym zdjęciu do wiązania ona musi trzymać to dziecko bo są takie luzy, że oczy mi wyszły.
    Jak można się brać za coś o czym się nic nie wie!!

a chusty to Girasole, przynajmniej część

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Splot diagonalny i skośno-krzyżowy to nie jest to samo, ale często jest to mylone.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chustomanka Awatar Ola
    Miejscowość
    Gdańsk Oliwa

Domyślnie

Dziękuję bardzo za taką czujność, ja na allegro nie zaglądam za często i gdyby nie Wy nie byłabym świadoma takiej historii
    dostałam rano priv z linkiem do tego wątku i dotarłam na aukcję
    fakt, chusty mają wzory identyczne jak Girasol
    instrukcja fatalna, zauważyłyście? "w pozycji siedzącej przodem do świata dla dzieci starszych"
    no i zaczęło się śledztwo, przyznam, że byłam dziś mocno zabiegana, ale udało mi się dotrzeć do sprzedawcy, który rzekomo grzecznościowo na prośbę firmy Womar wystawił chusty na aukcji
    niestety właściciel firmy Womar - producent chust był w dniu dzisiejszym poza zasięgiemi więc jedyne info nt chust pochodzi od sprzedawcy:
    chusty są tkane w Brazylii dla firmy Womar, cięte i szyte w Polsce

jutro śledztwo mojemam nadzieję dostarczy więcej szczegółów

czekam na odpowiedź od producenta firmy Girasol
    bo przyznam, że sama jestem dziś w ciężkim szoku

na tą chwilę sprzedawca zakończył aukcję do momentu wyjaśnienia sytuacji

miałyście w tym swój udział
    ta ilość maili dała do myślenia

a w kwestii przedstawicielstwa, dystrybucji jeszcze kilka słów pozwolę sobie przy okazji dorzucić
    chust firmy Girasol rzecz jasna

jak słusznie nemhain zauważyła nie jestem wyłącznym dystrybutorem chust Girasol na Polskę
    jestem zaprzyjaźniona mocno z firmą Girasol i czuję się bardziej ich ambasadorem na Polskę niż przedstawicielem
    od początku traktuję ten "biznes" bardziej ideologicznie-folklorystycznie niż biznesowo
    nie mam natury handlowca i na tą chwilę czuję, że ze swojej strony niewiele jestem w stanie więcej zdziałać w kwestii propagandy
    pochłania mnie tworzenie i w tym czuję się jak ryba w wodzie

otwieram się na współpracę ze sklepami stacjonarnymi i internetowymi które planują poszerzyć swój asortyment o chusty Girasol
    Kilka ze sklepów obecnych na tym forum otrzymało już ode mnie ofertę współpracy, zapraszam kolejne
    nie oznacza to nadal wyłączności, nie zabiegałam o nią do tej pory i nie planuję, jest to przemyślany wspólnie z producentem krok w stronę klienta
    liczę natomiast na to, że zaowocuje to większą dostępnością chust Girasol na mapie Polski

dobranoc
    Ostatnio edytowane przez Ola ; 18-11-2009 o 00:32 Powód: literówka
    Ola mama Nawojki'06 Mieszka'00 Matiego'97 Jaśminy'93 Emanuela'91
    "Małe kocha bo potrzebuje Duże potrzebuje bo kocha"
    Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
    Reprezentant firmy Girasol® w Polsce
    Exclusive Girasol chusty
    handmade by Ola torby etc.
    ED

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Brawo Olu! Skutecznie i z klasą!
    Julka 2001, Zosia 2007

Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

a mi odpisali, wiecie (ten sprzedawca z allegro)? co im się bardzo chwali, bo już myślałam, że totalnie mnie olali. napisali, ze dziękują za wszystkie uwagi, i że przekazali je producentowi.

zawsze coś.

Olu, brawo za śledztwo, czekamy na dalsze wieści
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mnie też odpisali
    "Witam serdecznie,
    Przekazałam Pani wiadomość firmie Womar. Dziękuję za uwagi. Mam nadzieję, że zmiany o których Pani pisała zostaną wprowadzone."

Tymek 20.05.2008 i Emilka 30.04.2010

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ale fajnie Bardzo cieszę się, że tak się stało i że czasem coś, co sobie wyszperam na allegro i budzi podejrzenia, rodzi skutek w realu
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Jakbym kryminał czytała, dobre jesteście

Chustomanka Awatar Koire
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

hehe, ten sam mail i do mnie. Cieszę sie ogromnie, choć sugerowałam im, że taka jakość wiązań jaka jest na zdjęciach może zaowocować reklamacjami chust "bo nie da się tak nosić dziecka". Zrobiłam to dla ICH dobra
    Gosia-mama Poli 09.09.2008 i Olafa 21.05.2012

http://koiremoress.wordpress.com/

Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

słuchajcie, w tej ichniej instrukcji powołali się na to, ze te chusty popierane są przez Fundację "Dar dla Najmniejszych". Tutaj jest link: http://www.dardlanajmniejszych.pl/index.php

weszłam tam sobie z ciekawości, oczywiście na stronie głównej artykuł o wyższości nosidełek nad chustami...ale ta Fundacja działa przy jakimś szpitalu dziecięcym w Częstochowie - może by im zrobić jakaś akcje uświadamiającą?? kurcze, może oni po prostu nie wiedza o co chodzi? czy w Częstochowie działa jakiś KK albo inne stowarzyszenie propagujące noszenie? może by posłac tam ludzi z ulotkami, kilak dziewczyn w chustach, powiedziec o Kanguromanii, zasypac ich mailami, zaprosić na jakieś pokazy wiązania...no nie wiem, możliwosci jest kilka...ale moznaby taką Fundacje nami, a konkretnie chustami, zainteresowac pzrecież...

Chustoholiczka

Domyślnie

oczy przecieram ze zdziwienia...
    matko co za hipokryzja...
    cytaty zich strony:

"O bezpieczeństwo dziecka w nosidełku zadbał zespół specjalistów. Jest to niewątpliwy atut w porównaniu z wiązanymi chustami, gdzie zdrowy rozwój dziecka i jego bezpieczeństwo zależą od doświadczenia i wprawy mamy w prawidłowym wiązaniu chusty."

"Nosidełka są wygodniejsze i prostsze w obsłudze niż chusty.(...)Aby poczuć się wygodnie w chuście trzeba ją umiejętnie związać i dociągnąć samemu. Nie ma konkretnie wyznaczonego miejsca na rączki i nóżki dziecka. Dla wielu rodziców stanowi to duży problem."

"Nieodpowiednio dociągnięta chusta lub źle dobrane nosidło powoduje, że środek ciężkości dziecka opada zbyt nisko, co wiąże się z niewłaściwym ułożeniem dziecka, nadmiernym obciążeniem ramion i kręgosłupa opiekuna oraz bólami mięśni." - to oczywiście jako kontrargument do zawsze idealnie dopasowanych do dziecka wisiadeł...

"Neonatolog dr Grzegorz Zieliński, pediatra z ponad 20-letnim doświadczeniem w opiece nad matką i dzieckiem rekomenduje pozycję przodem do świata dla dzieci starszych, samodzielnie siedzących i trzymających główkę, bardziej zainteresowanych otaczającym światem niż mamą.(...)Nie polecamy natomiast proponowanego przez producentów chust noszenia dziecka na plecach. Jest to pozycja ryzykowna ze względu na brak kontaktu z rodzicem. Dziecko nie pozostaje w zasięgu wzroku matki, nie ma możliwości być tulone czy głaskane. Może się też niekontrolowanie odchylić lub zakrztusić. Jako alternatywę dla tej pozycji polecamy wspomnianą wyżej pozycję przodem do świata."

Trzymajcie mnie w sto, bo jeden nie ma co...
    Chusty "be", ale jak zwąchali że kasę można zbić to sprzedadzą...
    Niesmaczne...

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Aaaaaaaaaaaa, idę się melisy napić, nie dam rady na trzeźwo tych bredni czytać.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Uprawnienia umieszczania postów