Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Spacer w MT

Chusteryczka

Domyślnie Spacer w MT

dziś sobie zrobiłyśmy i wynikiem jest bolący bark a raczej okolice łopatki z lewej strony. Co ja żle zrobiłam? Może krzywo zawiązałam? Troszkę Majka mi opadła i nie dociągnęlam, może przez to?
    Poprosze o poradę bo dopiero zaczynam w MT nosić i nie chce się zniechęcać.
    Muszę zapytać M czy nie ma tego problemu bo on nosi więcej ode mnie

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Jest duże prawdopodobieństwo, że zawiązałaś niesymetrycznie, albo przekręciłaś pas na plecach. A może odchylałaś się przeważając ciężar dziecka Bo MT troszkę inaczej nosi niż chusta i może sprawiać wrażenie luźnego wiązania.
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolcia Zobacz posta
    Jest duże prawdopodobieństwo, że zawiązałaś niesymetrycznie, albo przekręciłaś pas na plecach. A może odchylałaś się przeważając ciężar dziecka Bo MT troszkę inaczej nosi niż chusta i może sprawiać wrażenie luźnego wiązania.
    Dokładnie tak. Może było krzywo a może masz źle wypełnione pasy, tzn za mało? Ważne jest też czy nosiłaś z przodu czy z tyłu bo czasami niestety kręgosłup pisze własne scenariusze. Ja nosząc z przodu moje dziecko które wtedy miało rok z hakiem wymiękałam po kilkunastu minutach a po przeprowadzce na plecy w ost wakacje 2,5 latką śmigałam wiele godzin po górach nic nie czując

Chusteryczka

Domyślnie

Chyba rzeczywicie noszenie z przodu mi nie słuzy. Spróbuje na plecach. Dzieki dziewczęta

Chustoguru Awatar mama_na_szóstkę
    Miejscowość
    okolice Krakowa

Domyślnie

Lila, ja też tak miałam, kiedy Szymek okazał sie za cięzki na noszenie z przodu mam nadzieję, że dogadasz się z miętkiem.
    mama_pięciu synów i córeczki od szesnastu lat na forum Doux-Doux znów na HM Sklep

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

qrcze a ja z moimi mietkami nie potrafię dogadac się nosząc z tyłu, no z przodu 2,5 latek ok ale z tyłu ciągną mnie ramiona i jakoś niewygodnie, a powinno byc lepiej
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka

Domyślnie

Troche sama sie boje ja na plecy zarzucać ale spróbuje, tylko może nie dzisiaj bo cos mi przekoczyło w tych plecach i boli...

Chustofanka Awatar Mama Żuka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    qrcze a ja z moimi mietkami nie potrafię dogadac się nosząc z tyłu, no z przodu 2,5 latek ok ale z tyłu ciągną mnie ramiona i jakoś niewygodnie, a powinno byc lepiej
    Mam podobnie, powinno być lepiej z tyłu (i w chuście tak jest), a wygodniej jest mi w MT nosić z przodu...

Uprawnienia umieszczania postów