Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: 2x pytanie

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez april
    próbowałam wywyjać na ramionach, odwija mi się z powrotem
    Masz dwie opcje wywijania: wywijasz pole wtedy, gdy chusta jest juz na amenT zawiazana lub wtedy, zanim jeszcze chuste dociagniesz i zawiazesz podwojny wezel. Ta druga wersja jest trwalsza, ale duzo zalezy od szerokosci ramion i tego, jak bardzo w dol schodzi ci material pow ywinieciu na ramieniu. Zawsze mozesz wywinac na zakladke, tzn. maksymalnie do dolu, a pozniej od dolu znow do gory na mniej wiecej pol.

Kazde wiazanie ma swoje plusy i minusy w odniesieniu do roznych sytuacji. Nie ma co demonizowac, ale wiedziec trzeba, ze najwazniejszym bledem jest niedociagniecie materialu. Generalnie wszyscy wiedza, jak dociagac kieszonke, nie wszyscy wiedza, ze podwojnego X tez sie dociaga. Najlepiej to zrobic wiazac pojedynczy wezel, a pozniej dociagajac kawalek po kawalku, jak napisala sylwik.

Z instrukcja storchenwiege jest inna bajka...zwiazane jest to bardzo mocno z osoba autorki i jej zwiazkami z teoriami prezentowanymi przez ClauWi, najogolniej mowiac. Dlatego w ich instrukcji znajdziecie tylko wersje kangura, a nie znajdziecie nic, co ma skrzyzowane pasy materialu.

Generalnie wszystkie trzy wymienione wiazania sa dobre dla najmlodszych - trzeba tylko dobrze je wiazac, wybrac to, co danej parze rodzicielsko-dzieciowej pasuje i pamietac o tym, ze aparat ruchu potrzebuje zmian

Picie pod pachami moze wynikac z przedobrzenia z dociaganiem krawedzi.

.
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Zrobię powrót tematu, bo męczy mnie nieprzecietnie
    Wiążę, dociągam(nauczyłam sie w końcu) ale mam znowu jedno ale. Nie wiem jak zrobić żeby Mania coś widziała!
    można jeszcze związać czymś jedną połę na wysokości główki.
    tylko to coś (wstążka, sznurek, tasiemka) musi być jadalne

kasia, napisz coś więcej, czemu storchenwiege nie promuje wiązań typu X - brzmi bardzo ciekawie!

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Zrobię powrót tematu, bo męczy mnie nieprzecietnie
    Wiążę, dociągam(nauczyłam sie w końcu) ale mam znowu jedno ale. Nie wiem jak zrobić żeby Mania coś widziała! W sensie, ze chusta idzie mi tak blisko szyji, że Mani wystaje tylko kawałek główki. I teraz, próbowałam wywyjać na ramionach, odwija mi się z powrotem Widziałam na niektórych zdjęciach, że dzieci mają jakby na wierzchu całe głowy, więc robie coś nie tak. Tylko co
    Przykładem takim jest Ithil w wątku z wiązaniami tygodnia. Mówię oczywiście o wersji z rączkami schowanymi.
    wiesz, mi tez to nie od razu wychodzilo. zaczelo jak dziec troche podrosl czyli okolo 4 (chyba) miesiaca i jak zalapalam o co chodzi z tym dociaganiem
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

sylwik
    Guest

Domyślnie

Acha w galerii czesto widzialam niedociagniete kieszonki (no moze nie az tak czesto jak 2x) i to nie znaczy ze kieszonka jest zla.
    Na ogol widac bylo ze poprzeczny pas jest luzno i nie podtrzymuje dobrze dziecka.
    pozdrawiam
    s.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart
    kasia, napisz coś więcej, czemu storchenwiege nie promuje wiązań typu X - brzmi bardzo ciekawie!
    up

Uprawnienia umieszczania postów