Ja jak wiązałam Lenę pod kurtkę, nie nakładałam nawet polarowego kombinezonuKurtka była średniogruba i nigdy nie zmarzłyśmy - Lena miała czapkę, golfik, getry i coś ciepłego na stopy. Pod polar tym bardziej nie ubierałabym niczego grubego.
Ja jak wiązałam Lenę pod kurtkę, nie nakładałam nawet polarowego kombinezonuKurtka była średniogruba i nigdy nie zmarzłyśmy - Lena miała czapkę, golfik, getry i coś ciepłego na stopy. Pod polar tym bardziej nie ubierałabym niczego grubego.
też mi się tak wydaje.. zawsze czuje czy małej ciepło a jak więcej ciuchów pomiędzy nami to gorzej czuje...
Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)
A czy przez polar, chustę i ubranko powiedzmy "domowe" nie będzie dziecku wiało, że tak się podepnę pod pytanie.
Ja ubieram siebie i Młodego jak po domu i na to kurtka męża, czyli cuś ala wiatrówka podszyta polarem. Myślicie, że może być?
Zależy od pogody. ja też bym sie bała, że będzie wiało, ale u nas prawie zawsze wieje. Piotrek ubrany jak po domu, chusta - też grzeje, a ja kocham wełnę
, getry, ciepłe buciki (w zależnosci od temperatury - jak zimno to welniane i getry tez), czapeczka, golf dla dwojga lub bawełniana chusta w roli cienkiego szaliczka, na to tylko moja kurtka do noszenia - jak bylo cieplo to nosiłam sam polar albo sama wiatrówke przeciwdeszczową, teraz juz noszę razem jakis czas, choc dzis nam było bardzo cieplo. Wchodząc do sklepu rozpinam kurtkę i zsuwam mu czapkę czasem i golf.
Ja tak nosiłam Antka przez dwie pierwsze zimy. Na to, co miał "po domu" zakładałam tylko grube frottowe skarpety i włóczkowe buciki, na szyję szalik i czapke na głowę. w wyjątkowe mrozy zakładałam mu sweter rozpięty z przodu (bo na styku byliśmy zawsze mokrzy, więc żeby mu w plecy było cieplej).
Dzięki dziewczyny.
Wyszperałam dziś w lumpku taką polarkową hmm, osłonkę na dekolt i kawałek pleców ze stójką dla dorosłego. Młody ma z tego ponczo i szalika nie trzeba, będzie na mrozy.
Są takie szaliko-czapki dla dziecka, albo golfy dla dwojga (bo mamie też trzeba osłaniać dekolt, kiedy nosi z przodu dziecko) połączone z golfem dziecka na zatrzaski: http://www.chusty.com.pl/zdjecia/gllc-3.jpg