Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: moje pierwsze motanie prosze o krytyke i dobre rady

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Fusia

Talking

to były twardsze kiedyś?? bojak tę chuste rozpakowałam to stwierdziłam ze łatwiej to mi sie w obrus mojej babci będzie zamotać(babcia krochmali na tak sztywno że go połamać można )ale po pierwszym motaniu była odrazu miększa (-i to o niebo )zrobiłam fotki rozmotałam sie przebrałam zamotałam po raz 2 i po każdym jest mieksza też zrobiłam fotki rozmotałam sie poczym wsadziłam do pralki i wyprałam w płynie do prania dla dzieci a z dodatkiem płynu do płukania-dużo a potem włączyłam na pranie krutkie z minimum płunu takrze jest dobrze wypłukana i sie suszy zaraz poprasuje i sie motam bo dziś mam chłodniej w mkieszkaniu -wczoraj to była masakra tak mąż w centralnym napalił że okna otwierałam by sie nie ugotować
    teraz chusta jest miększa o wiele wiele ale itak sie pokusze chyba o grecje z tą ekologiczną gratis-ale przemyśle to jeszcze-najwyzej potem tę sprzedam choć kurcze jest tą pierwszą i już mam do niej sentyment
    właśnie dzięki za uwage odnośnie łapania chusty przy dociąganiu ja ciągnełam za krawędzie i stąd chyba to że krawędzie były sporo ciaśniej od środka i sie bałam że ją zgniote a środek chusty jej nie trzymał!
    ide prasowac
    a i jeszcze jedno jak wkładać małą do chusty to jest takie młodziutkie że niewiem kłade ją sobie na ramieniu i opuszczam ale ona przez to ma niesymetrycznie plecki ułożone - może jakoś inaczej ja tam wkłać???

z ciekawostek w przyszłum tygodniu mam dostać chuste od babci (pewnie się do motania nie nada choś mój tata60lat i jego brat byli noszeni w tej chuście przez moją prababcie- okazuje sie że jestem jedynym niechustowanym ogniwem w rodzinie

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

dostaniesz chustę z duszą
    trzymaj koniecznie dla wnuków
    (albo sprzedaj mi to ja zatrzymam )
    i brawa dla Babci !!!!
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Strasznie ciekawa jestem tej chusty rodzinnej... Może fotki?
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Domyślnie

Moje dzisiejsze motanie, wydaje mi się lepiej dociągnięta. Czy Róża ma być na tej wysokości, czy wyżej (bo mi uciska przeponę...)

Czy wogóle jest coś lepiej? Nóżki mąż sprawdzał i były na tej samej wysokości... Wiązałam w bluzce na ramiączkach, bo ciężko mi się dociąga na materiale...

Chustą od prababci jak domnie dojedzie zaraz się pochwalę

ps. faktycznie ma poduszeczkę
    Ostatnio edytowane przez Fusia ; 15-11-2009 o 20:55

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

jest super! tak trzymaj
    tylko nie musisz az tak wysoko naciagac gornej krawedzi jak na pierwszym zdjeciu - na drugiej focie jest super.
    a jak tak jest bardziej dociagnieta to czujesz roznice w komforcie noszenia?
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

ja o bebelulu chciałam: mamy taką (to nasza druga) i uważam, że jest super na tą buro-zimną pogodę - ciepła, miła
    a że sztywna, to lepiej nosi (nie trzeba dociągać, co przy jesiennym ubraniu trudne na spacerze)
    za to gorzej się w niej nosi w domu
    ale wybór dobry moim zdaniem

śliczna dziewuszka, moja też miała taki kosmaty łebek po urodzeniu (do tej pory trochę zostało)
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chusteryczka

Domyślnie

przesłodkie zdjęcia... ja właśnie miałam sprzedać moją rapalu (nie do końca moje kolory ma, a potrzebuję forsy), ale pomacałam sobie jeszcze raz i się wstrzymałam...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fusia Zobacz posta
    a i jeszcze jedno jak wkładać małą do chusty to jest takie młodziutkie że niewiem kłade ją sobie na ramieniu i opuszczam ale ona przez to ma niesymetrycznie plecki ułożone - może jakoś inaczej ja tam wkłać???
    ukladaj na klacie i potem nakładaj na to panel poziomy od dołu - ja tak robiłam...

A nawet jak ją spuszczasz z ramienia to i tak powinnaś być w stanie ułożyć ją równo - najpewniej to kwestia wprawy

Cytat Zamieszczone przez Fusia Zobacz posta
    z ciekawostek w przyszłum tygodniu mam dostać chuste od babci (pewnie się do motania nie nada choś mój tata60lat i jego brat byli noszeni w tej chuście przez moją prababcie- okazuje sie że jestem jedynym niechustowanym ogniwem w rodzinie
    Nada się nada! KONIECZNIE wrzuć fotki z zamotania! A na te chustę to jak u Ciebie mówią? nie chadzka albo też haćka czasem (o pisownie już sama nie wspomnę)
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Domyślnie

e... nawet niewiem Babcia mi powiedziała chusta ale moze dlatego zebym zrozumiała i nie pytała co to

Chusteryczka

Domyślnie

dziewczyny! niedawno kupiłam rapalu i w wątku recenzjowym bebelulu pisało, żeby nie prasować ich na mokro. nie wiem, czemu, ale pamiętam taki komunikat, wryłam sobie w mózgownicę. ja moja prałam parę razy i warkoczowałam i jest całkiem fajna.

Uprawnienia umieszczania postów