Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 34 z 34

Wątek: Chusta dla mamy czy dla dziecka?

Chustonoszka Awatar agolej
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Kolor wybieram wg swojego uznania, wszak dziecku wszystko jedno

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Niby macie rację, ale chłopaka w różowej Waham się.

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

tylko pod siebie patrze chusta ma pasowac do mnie - to ja mam sie w niej dobrze czuc
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamka_klamka Zobacz posta
    Niby macie rację, ale chłopaka w różowej Waham się.
    prosze cie, co to za roznica. ludzie i tak nie zwracaja na to uwagi. przyklad. od malego hanka chodzila w rozowych ciuchach (mimo mojej przeokrutnej awersji do tego koloru), bo łysa byla i w niczym dziewczynki nie przypominala - wrecz przeciwnie, byla klonem swego ojca. stwierdzilam, ze jak ja wybitnie na rozowo ubiore to chociaz po kolorze bedzie widac, ze to dziewczynka. i co? byla ladnym chlopcem
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

na Jeremiego czeka maruyama, indio antracyt z rozem, koira i cala reszta stosiku (juz raczej zielono zloto niebieskiego ) ciuszkow zreszta tez mam kilka we wscieklym rozu
    chuste dobieram pod siebie, poza tym uwazam ze facetom w rozowym jest baaardzo ladnie (oczywiscie odpowiednim facetom w odpowiednim rozowym )
    a z ciekawostek przez lata trzymalam sie od rozwosci z daleka bo przeciez rudym roz i czerwony nie pasuja

DB PBC

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

oczywiście że dla mamy... Mojej absolutnie dobrze w brązowym elastyku a ja o niczym innym nie myślę tylko jakie by tu ładne kupić, żebym ja ładnie wyglądała...chociaż dziecię mam tez blond i też niebieskookie więc powinno nam być w tym samym ładnie...
    Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)

Chustomanka Awatar iska1
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

chusty niby są dla mnie i mnie się maja podobac, pasowac itd ale ostatnio zakupiłam córce nino na pierwsze urodzinki więc dla dziecka chusta, dla dziecka oczywiście!

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hehe, moje za kilka dni skończą pół roku więc może z tej okazji też w prezencie im po chuście nabędę Tylko niech się coś ciekawego na chustostraganie pojawi...
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    W ogóle nie traktuje chusty jako elementu stroju. To coś do noszenia dziecka i kupowałam taką, jaka mnie się podobała (albo raczej na jaką było mnie stać ) niezależnie do tego, kogo potem nosiłam.
    U mnie podobnie. Na razie noszę jedną Małą, a kolory są raczej uniwersalne (Kalahari i Nairobi). I chłopcom i dziewczynkom w tym ładnie. A tak z ciekawostek, to mama mi mówiła, że jak ja byłam mała lat temu X) to miałam wszystkie ubranka niebieskie (chyba dlatego teraz ten kolor i jego odcienie są mi bliskie). Wtedy właśnie dziewczynki ubierało się na niebiesko a chłopców na różowo. No cóż moda, jak kobieta, zmienną bywa.

Chustofanka
    Miejscowość
    Charleston, SC

Domyślnie

Mam tylko jedna chuste i tak zostanie, wiec Michaska czy chce czy nie chce jest noszona w niebieskosciach Ludzi caly czas komentuja jaki piekny moj chlopczyk jest, tylko sie usmiecham, nie poprawiam, bo i po co? i tak tych ludzi drugi raz nie zobacze

Chustonoszka Awatar agar72
    Miejscowość
    Świdnica

Domyślnie

kiedyś dla młodej (przytulanki 1-, 2-, 3-, 4-, miesięczniaczka), teraz chusta dla mnie, tzn, by była wygodna, dobrze nosiła i była ładna ,

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Może i racja - dziewczynki są trochę bardziej uniwersalne. Potem mi się skojarzyło, ze mój mąż patrzył na mnie, jakbym krzywdę synkowi wyrządziła, jak go ubrałam w różowe śpiochy na noc. Ale co do różowej chusty, bo miałam taką śliczną na oku, to nie protestował a propos dziecka, tylko powiedział, ze on w takiej nie będzie nosił...

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamka_klamka Zobacz posta
    wszyscy będą myśleli, że tam w środku jest dziewczynka.
    a to już tych "wszystkich" problem

ja akurat nosze córke więc "różowych" dylematów nie mam ale wybierając chustę myslę oi tym czy mi się podoba i czy do mojego stroju ewentualnie będzie pasować

ale ja w ogóle bezstresowo podchodze do tych tematów Syn miał rózowego bodzika-ubiereałam mu go czesto, bo był bardzo cieplutki córka posiada body z koparką
    syn swego czasu builwersował szczególnie starsze pokolenie wożac lalę w wózku dla lalek na spacerach
    nie wpajam dzieciom od małego uprzedzeń i podziałów kulturowych odnośnie płci

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

przypomniało mi się jak toczyłam dyskusje z moją babcią na temat kolorów przypisanych do płci dziecka. uparcie twierdziła że różowy jest dla chłopca, ja że dla dziewczynki...

niestety nie mam za wiele chust, raczej dobieram nie ze względu na kolor, a ze względu na wiązanie, które chcę w danym dniu zamotać... ale do głowy by mi nie przyszło, żeby dobierać chustę kolorystycznie do dziecka. zresztą różowy i tak odpada - nie zdzierżyłabym
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Uprawnienia umieszczania postów