Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: Dlaczego tak wielu Panów nie chce nosić?

gosia1974
    Guest

Domyślnie Dlaczego tak wielu Panów nie chce nosić?

No właśnie - dlaczego panowie nie chcą nosić w chustach? Wiem, nie wszyscy tak mają, ale bardzo często wspominacie o niechęci swoich połówek do noszenia. Ostatnio zalogował się tutaj mój Małż, wcześniej Kolega mucha i byli często chwaleni za swoje pozytywne nastawienie do motania. To co powstrzymuje pozostałych Panów?
    Mój od początku wiedział, ze jeśli noszenie dobre jest dla dziecka, to będzie nosił, i już. Sam wybrał sobie chustę - Amazonię , ćwiczył /no może nie z takim zaangażowaniem jak ja / wiązania, dzielnie drepcze na spacery z Malutką...
    Jak argumentują swoje 'nie' ci, co nie chcą się zachustować?

Chustonoszka Awatar dzidka76
    Miejscowość
    Warsaw

Domyślnie

Mój Małż. też chętnie nosił tylko mu obecnie kregosłup padł-był... więc 12 kg już nie wciągnie na plecy bo by mu odpadły... Ale chusty wszystkim chwali pod niebiosa! Wiec do wkreconych w temat nalezy

Ale czemu nie chca? Moim zdaniem nie chca bo pamietaja jeszcze czasy, ze opiekowanie sie dziecmi jest niemeskie. Tym sie powinna zajmowac kobieta a nie on-maczo-men... On jest od zarabiania pieniedzy. Nie, że się wstydzi, po prostu to nie nalezy do jego obowiazkow i juz.

A drugi powod jaki mi przychodzi do glowy to... za cieplo im w chuscie? wola nosidla?

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

MM nosil czesto, ale on zupelnie nieforumowy, wiec sie tu nie logowal. Zreszta i tak bym mu niepozwolila
    A jak nosil to najchetniej w Ince

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Mój nie lubi się wiązać, bo dla niego to skomplikowane, a po druge zniechęciłam go ja , bo baaardzo niepedagogicznie strofowałam go za kiepskie dociąganie i za każdym razem kontrolowałam. teraz dociąga idealnie, ale awersja do wiązania mu została. Ja niestety z powodów osobistych jestem bardzo przeczulona na punkcie kręgosłupa i mi kompletnie odbiło i nie pomyślałam, ze zniechęce mego maczo do wiązania. On teraz jak już chce wyjśc na spacer, to woli małego na rękach nieść, bo on niewózkowy, niż się wiązać.
    Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama

gosia1974
    Guest

Domyślnie

Jasnie Pani - wiem, ze wielu noszących Panów niekoniecznie chce udzielać się na forum Rozumiem to, ale pytanie było o tych, co są na 'nie' zamotaniu, mimo ze ich Panie/Partnerki/Zony/Konkubiny/jak zwał tak zwał/ dźwigają Maluchy

dzidka 76 - no, ale ci co wolą nosidła, też raczej stadami nie chodzą

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

nie wiem. znam w sumie tylko jednego neinoszącego, odynkowego. reszta sama albo po lekkiej indoktrynacji łącznie z pokazem- nosi
    wiąże znaczy się, mało który kupuje sobie nosidło

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Mój mąż woli wózek, a jak ma nieść, to najchętniej w MT. Mówi, że nie przepada za wiązaniem się, bo mu za gorąco i jeszcze miewa wrażenie, że zaraz się udusi (astmatykiem jest). No ale jeszcze nie wsadzałam mu Leny na plecy - może w takiej pozycji mu podpasuje...

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Mój uwielbia!! Juz sie nie może doczekac kiedy ja już nie będę miała siły to tylko on będzie nosił!

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Mój nosi jak go zapakuję. No i młodszego nie nosił beze mnie, bo mówi, że boi się, że jak coś małemu nie podpasuje to sobie nie poradzi.
    Starszaka umiał zamotać w pojedynczy x (kiepski, ale i ja wtedy nie wiedziałam co jak podociągać), potem sam wrzucał go na plecy do manduci, więc chodzili tak sami na spacery.
    Teraz mamy nubigo uszyte specjalnie tak by pasowało i na młodszego i na starszego, ale nie chce sam z siebie brać.
    Nie wiem czemu. Ot, woli wózek, noszenie na rękach. A jak już go zamotam, to sam się dopomina zdjęcia i chwali. Ale nie odważył się "powalczyć" z chustą sam.
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

A mój nosić nie chciał na początku, bo mu się wydawało, że jak dociągnie, to zgniecie Młodego.
    Ja dociągałam na nim.
    Z czasem sam doszedł do wprawy-w sensie, że sam mota, dociąga, ale stałam obok i asekurowałam w razie potrzeby .
    A no i wiązał najchętniej 2x, czasem (rzadko) kieszonkę.
    Na plecak się nie odważył.
    Teraz byłoby mu łatwiej jak Młody juz taki duży, ale oni chodzą na spacery "nóżkowe" już.
    I tak to się noszenie przez tatę zakończyło chyba już...

ChustoTata Awatar pyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

przed chusta uwielbialem MT bo wszystkie lalki i misie moim zdaniem nie czuly sie komfortowo zamotane razem ze mna; odbicie lustrzane mnie zachustowanego tylko pogarszalo sprawe, balem sie sam nie wiem czego; prawde mowiac to wczoraj pierwszy raz zawiazalem Milene, na plecach; wygodnie, nie powiem a i corka nie protestowala tylko szkoda, ze mamy za krotka chuste tzn. dla mnie jest za krotka (zona powiedziala, ze tylko niektore wiazania bede mogl wykonac na tej) dzis chcialem jej zrobic niespodzianke i odwiedzic ja w pracy razem z zachustowana corka...nie wyszlo wlasnie przez to ze jest za krotka (chcialem zawiazac w jakis nowy sposob na plecach... youtube-"plecak chusta"- pierwszy instruktaz chyba nawet dziewczyny z forum-cos dla mnie) tylko sie niepotrzebnie spocilem niestety, zrezygnowany poszedlem po nosidlo az niedlugo zaloze temat: jak namowic zone do kupna nowej chusty haha

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

bo moze traktuja noszenie mniej emocjonalnie, a bardziej utylitarnie?
    po co przekombinowywac, skoro efekt podobny.
    jesli sie tak sprawe postawi, wsio rawno, czy chusta, czy taka manduka.

i trudno sie z taka logika nie zgodzic.
    ja sie tam zgadzam.

ChustoTata Awatar pyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

zgadzam sie w 100% trafilas w sedno... moim zdaniem

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mój nosił, ale się zniechęcił, bo mu gorąco było. Starszego nosił najpierw w AMCII potem w turystycznym deuterze. AMCII poszło w świat i teraz dla taty i młodego mamy manducę. Mąż docenia walory chust i nosideł, bo dzięki nim mieścimy się w naszym malutkim samochodzie - nie trzeba brać na wyjazdy wózków dwóch :-D

Mam obserwację, nie wiem, czy prawdziwą, że łatwiej na noszenie w chuście namówić panów szczupłych niż tych z brzuszkiem
    R. 2007; J. 2009

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mój nosi, nie tylko po domu żeby małego uspokoic ale teraz chodzą na spacery, wczoraj byli odprowadzić mame na autobus a potem zrobili sobie wycieczke w chuście. Super to wygląda

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Mnie się wydaje, że wielu facetów myśli, że to jest totalnie niemęskie. Nie da się ukryć, że wzory chust są robione dla kobiet. Dopiero kilka dni temu zobaczyłem super fotkę chusty w czachy i piszczele. Ja w każdym razie we wszystkich chustach i nosidłach nie tylko czuję się męsko ale jestem wtedy szczególnie dumnym ojcem.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

moj maz nosi
    jest nieforumowy
    opinia mojego szwagra ; oni nie nosza bo im to napewno kregoslupy zniszczy
    inna zaslyszana opinia : jest zagoraco

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertynka Zobacz posta
    Mam obserwację, nie wiem, czy prawdziwą, że łatwiej na noszenie w chuście namówić panów szczupłych niż tych z brzuszkiem
    U nas by się potwierdzało. Chusty nieopanowane. Nosidełko niby tak, a i tak wygrywa wózek
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

A mój chudy i w chuście narzeka że go bolą te wystające kości ale tak na co dzień bardzo duzo nosi, jak nie w manduce, to na rękach. Ostatnio dałam chlopakom poucha, coby po domku pochodzili, ale kość biodrowa męża zaprotestowała I kiedyś sam próbował wiązać, ale wygrało nosidło - szybciej i jemu wygodniej
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka Awatar i_n_a
    Miejscowość
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

z lenistwa... i ze strachu, ze nie umie i sobie nie poradzi. ciężki egzemplarz...
    Karolina: (*), Milena - 8 września 2008, Ania - 17 czerwca 2011, mąż i 2 koty
    Doradca Noszenia ClauWi
    ® - www.matami.pl
    http://kulinarneperwersje.blogspot.com
    W Poznaniu też nosimy

Uprawnienia umieszczania postów