Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Jak zawiązać w samochodzie?

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Jak zawiązać w samochodzie?

CZy jest jakiś sprawdzony sposób wiązana się w samochodzie? Chciałabym pojechac samochodem a potem wyjść na dwór z dzieckiem pod kurtką, tylko nie mam pomysłu jak się zamotać Narazie używałam kółkowej na kurtkę, ale na dłuższe wyjścia nie jest to wygodne. Macie jakieś patenty?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Zawiąż 2x - bedziesz mogła łatwo wsadzić dziecko.

Chustofanka

Domyślnie

faktycznie 2x to super rozwiązanie. sprawdziłam i polecam

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Ja wiążę ostatnio kieszonkę w samochodzie, wsadzam dziecko, tylko dociągam na zewnątrz. Siadam z tyłu i jakoś mi się tam udaje

ulala.v
    Guest

Domyślnie

ja w samochodzie nie widzę wiązania, z tyłu mam 2 foteliki więc jest jeszcze mniej miejsca niż z przodu ale ostatnio jechaliśmy na zakupy to zamotałamw domu 2X i tylko wkładałam i wyciągałam Hankę wedle potrzeby

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

Ja podobnie wiązałam w domu 2X, potem w samochodzie już na parkingu jak chciałam wyjśc wkładałam dziecko i przed autem dociągałam. To chyba najwygodniejsze wiązanie na wyjazdy.

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

2x potwierdzam! inna nazwa to CARCARRY
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki, spróbuję 2X. Jeśli sprawdziłyście, to pewnie mi też się uda

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja dotychczas w 2x, ale ostatnio lekko zawiazałam kieszonke na sobie i na to zarzuciłam kurtke- na parkingu sciagnełam kurtke dla wygody, dziecko hop do kieszonki, podociagałam się /koncówki poł delikatnie wsadziłam do przednich kieszeni dzinsów aby nie zamiatac okolicy/ i było swietnie , ew. kurtke z powrotem choc nam było potem za ciepło w sklepie

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chodzi o to, żeby kurtki na dworze nie ściągać, bo nie wyobrazam sobie wyciągania młodego z samochodu na mróz bez kurtki. Muszę wyjść z samochodu już zapięta. 2X chyba będzie OK.

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja muszę popróbować, bo nie wyobrażam sobie młodego wkładać do chusty w samochodzie. Mamy elastyka, więc wiązanie jak najbardziej wcześniej można zrobić, ale jak włożyć dziecko na tak małej ilości miejsca? No i lustro raczej jest mi nadal konieczne... A to by się przydało na wszelkie spacery wyjazdowe...

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

jeśli chodzi o chustę i auto to ja mam opanowanego elastyka i tylne siedzenie teraz będę walczyć z motaniem w tkanejwz aucie-ciekawe czy polubimy tak samo?

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmadzik Zobacz posta
    Ja muszę popróbować, bo nie wyobrażam sobie młodego wkładać do chusty w samochodzie. Mamy elastyka, więc wiązanie jak najbardziej wcześniej można zrobić, ale jak włożyć dziecko na tak małej ilości miejsca? No i lustro raczej jest mi nadal konieczne... A to by się przydało na wszelkie spacery wyjazdowe...
    Włożyć sie da, tylko jak się podociągać?

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Elastyk albo 2X - można wkładać i wyjmować dziecko bez zdejmowania kurtki. Przy 2X trzeba dociągnąć. Kieruję w zawiązanej chuście (bez dziecka oczywiście). Mi się w samochodzie sprawdza super.
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

już parę razy wypróbowałam 2x w tej sytuacji - wiązanie w domu, w samochodzie wkładam młodą i dociągam (też w samochodzie na tylnim siedzeniu), na to zakładam kurtkę i dopiero wychodzę z samochodu sprawdza się, polecam!!
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Muszę kiedyś spróbować. Bo od kiedy zrobiło się zimno i Młoda siedzi pod kurtką, biorę do samochodu Mandukę, bo z nią nie ma problemu...
    Można poćwiczyć najpierw "na sucho", spróbować dociągnąć 2X na siedząco w domu.
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustonówka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Ja ostatnio zawiazywalam elastyka i wkladalam 7 miesiecznego Klocuszka na tylnym siedzeniu w Astrze i na siedzaco w samolocie Da rade

Uprawnienia umieszczania postów