ok, dzięki, w sumie to i tak czekam az powysychaja formowanki, więc i ta musi być juz wtedy sucha![]()
ok, dzięki, w sumie to i tak czekam az powysychaja formowanki, więc i ta musi być juz wtedy sucha![]()
K. 2009M. 2012
Mam jedną Cushie Tushies, London Mod Squad. Niestety, przepuszcza, ostatnio po jednym siknięciu z jedną dodatkową wkładką w środku boki przy udach były mokre, wkładka prawie cała mokra. Jakby nic nie poszło w zasadniczą część pieluchy. Nie mam pojęcia dlaczego. Zatłuszczona nie jest, bardzo mało używana, ze względu na długie schnięcie. (To nasza popisowa pielucha, więc tak oszczędnie w użytkowaniu podchodzę, tylko jak tu się lansować jak przemaka?) Będę nadal testować, może jakoś zjechała i dlatego przeciekła hmm?... Ale piękna to ona jest, owszem! I wcale długie futerko nie jest tu minusem. A założenie dwóch wkładek naraz robi pupę za grubą i pielucha jest wtedy za sztywna (14m, 9 kg).
Mam Cushie Tushies Couture All-In-One Blue Camo, po 2 miesiącach użytkowania mogę w końcu wyrazić opinię.
Pieluszka jest bardzo ładna, miła w dotyku, środek mechaci się w praniu bardzo szybko, ale niespecjalnie traci przez to na uroku. Wydaje się być bardzo wytrzymała, porządnie uszyta, nic nie szeleści.
Używamy jej głównie na noc, bo jest duża i chłonna, szeroka w kroku. Niestety zdarza się, że przepuszcza przy nóżkach, a mój Misiek nie należy do bardzo drobnych. Na noc zawsze używam z dwoma wkładami, jeden wpinany, drugi nie. Generalnie nie kupię następnej, bo cena jednak jest zabójcza jak na pieluchę, której używam głównie nocą.
Ta pielucha niby jest od 4,5kg. Na ile to prawda? Wiem, ze przód się wywija, ale jednak myślę, że będzie na dziecko ponad 5kg albo i lepiej. I pytanie inne: czy małemu niemowlakowi 9np.1-5 m-cy) starczy CT bez wkładów na dzień? Na ile czasu? Bo zamierzam wkłady z CT stosować jako zapasowe do IB SIO (duży podwijając przód)
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Mam 'pszczolke' Cushie Tushies juz ok. 2 miesiace. I niestety nie jestem zadowolona. Jedyne, co mi sie w niej podoba, to wzor, ale gdyby jakas inna firma wypuscila pieluszki z takim minkee to z CT szybko bym sie pozegnala. Przede wszystkim - wedlug mnie bardzo kiepska jakosc jak na pieluszke za takie pieniadze. Polar w srodku strasznie sie zeszmacil, sama pieluszka troszke mi skrzypi. Jedna z napek jest troche krzywo wbita w moim egzemplarzu. Po drugie - schnie bardzo dlugo, a wlasciwie to nie wiem nigdy do konca czy jest na 100% sucha, bo nie moge pomacac wkladu w srodku. Po trzecie - przecieka. Prana byla juz sporo i jest troche lepiej niz na poczatku, ale i tak chlonna bym jej nie nazwala. Na pewno nie w porownaniu z moimi IB. Suma sumarum - kolejnej nie kupie na pewno, a ta zatrzymam tylko na lato, zeby ladnie wygladala.
A. 02.2010, T. 06.2012
Może ktoś mi odpowie na pytanie z postu 47?
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)