Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Nosidlo ergonomiczne MBD Calyx

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie Nosidlo ergonomiczne MBD Calyx

Przedstawiam wam nosidlo ergonomiczne Calyx, firmy MBD (czyli Mama By Design), szyte w US. To nosidlo zaklada sie inaczej niz inne nosidla, ktore dotychczas testowalam. Ma w srodku takie siedzonko, troche podobne jak w Beco Butterfly, ale naprawde jest to zupelnie inne nosidlo niz Beco Butterfly
    Calyx mozna kupic w trzech rozmiarach, czyli jest to wlasciwie jedno z niewielu nosidel, ktore kupujac mozna dopasowac do osoby noszacej. Istnieje tzw 'old standard', czyli stary standard, 'new standard', petite (dla osob niewysokich, bardzo szczuplych) i large.
    Zakup wielkosci nosidla pod rozmiar osoby noszacej ma sens, bo gwarantuje naprawde wygodne jego dostosowanie do potrzeb osoby noszacej. Z drugiej strony, jezeli mama jest drobna, a tato duzy, to to samo nosidlo nie bedzie pasowac i na mame i na tate.

Moj calyx to wzor lemongrass, stary standard, wyprodukowany w grudniu 2007 roku. Na szczescie ten rozmiar idealnie na nas pasuje, a kiedy pasy sa poluzowane, pasuje tez na mojego meza
    W calyx pas biodrowy jest mniej usztywniony niz pas biodrowy w beco czy APLX.

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

A tutaj fotka zrobiona podczas dlugiej, wczorajszej wycieczki: Zbyszek niesie Orlinka w calyxie, Oscar towarzyszy im na hulajnodze:

Chustomanka
    Miejscowość
    Rydułtowy

Domyślnie

ciekawe, pewnie wygodne A panel w motyle jest bardzo ladny
    Mam tylko pytanie czy zapinka ktora jest na nodze Orlinka, nie odgniata sie i nie uwiera go??
    Napewno zakladanie tego nosidla jest szybkie i malo problemowe
    Amelka 07-09-2007
    Olaf 21-10-2012

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Pod ta zapinka na nodze jest miekki material, wypelniony taka gabka, jezeli sie upewni, ze wszystko jest dobrze zapiete, to jestem pewna, ze malemu jest wygodnie.

Chustomanka
    Miejscowość
    Rydułtowy

Domyślnie

to swietnie Wlasnie na zdjeciu widac ze tam chyba jest material, ale nie bylam pewna
    Wierze ze jest wygodne
    Amelka 07-09-2007
    Olaf 21-10-2012

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

chce takiieeeeeeeee!!
    to jest chyba rozwiazanie dla osob ktore nigdy na plecach sie nie naucza wiazac
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ja co prawda umiem zawiazac prosty plecaczek na plecach, ale do noszenia na plecach (a teraz glownie nosze na plecach) zdecydowanie wole MT i rozne nosidla ergonomiczne.

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

ja nawet tego nie potrafie
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Linda - mam wrażenie, że co jedno nosidło przetestujesz, to jest jeszcze lepsze od poprzedniego

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Calyx w koszulce, niebieskie kwiaty marimekko, druga strona to sliczny i przytulny material minkee, dobry na chlodniejsze dni

Chustonoszka

Domyślnie

Linda, te Twoje MT i nosidla mnie rozwalaja. Cudne sa!
    Sylwia, mama Ignsia ur. 09.10.2007

Chustonoszka

Domyślnie

Linda, te Twoje MT i nosidla mnie rozwalaja. Cudne sa!
    Sylwia, mama Ignsia ur. 09.10.2007

Chustofanka Awatar kindzu
    Miejscowość
    Wawa Żoliborz

Domyślnie

W jakim wieku dziecia moge w to wsadzic? to chyba bardziej bytanie o wielkość i wage bo różnie dzieci rosną, ale chyba wiadomo o co mi chodzi

Uprawnienia umieszczania postów