Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Co na wkładkę?

Chustofanka Awatar Mo-nika
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie Co na wkładkę?

Dziewczyny, poradźcie żółtodziobowi. Kupiłam dla córy majtko-ceratki ( z wierzchu materiał, od środka ceratka) zapinane na rzepy. Bardzo podobne do tych szytych polarkowych otulaczy. I moje pytanie - co oprócz pieluchy tetrowej i flanelowej mogę tam wsadzić? Taki wynalazek chciałabym stosować w razie odparzenia, więc zależy mi na czymś przewiewnym i w miarę chłonnym. Oglądałam te wszytskie wkładki na stronach sklepów z pieluszkami, ale wydają mi się za cienkie. Z kolei ręcznik bambusowy wydaje mi się za gruby.
    Możecie mi łopatologicznie poradzić co mogę wykorzystać?

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Majtki z ceratą nie będą mieć zbawiennego wpływu na odparzoną pupę - bo cerata nie przepuszcza powietrza a zawartość pieluchy kisi się przy pupie dziecka... Może lepiej - z towarów łatwodostępnych - otulacz polarkowy?
    O wkładkach jest na tym podforum bardzo dużo - wyszukiwarka na pewno pomoże
    A propos grubości ręcznika bambusowego - ja pocięłam tak, że miał grubość akuratną

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Wydaje mi się, że na odparzenia, to ceratka nie będzie zbyt dobra. Nieważne, co włożysz w środek, bo ta zewnętrzna warstwa i tak będzie wszystko dusić w środku. Przy zdrowej pupie pewnie nie ma to aż takiego znaczenia i tak zaraz krzywdy nie zrobi ale przy odparzeniach bym z ceratką uważała. O wiele lepszy byłby otulacz polarowy albo wełniany. Poszukaj na bazarku, niedrogie są.
    A jeśli chodzi o to, co pod ten otulacz, to tu masz do wyboru różne rodzaje pieluch składanych i formowanych. (same wkładki mogą rzeczywiście być ciut za mało chłonne)
    Jeśli dobrze kojarzę, to Agakakaka sprzedaje właśnie składane bambino mio za 4 zł.
    A tak w ogóle, to przejrzyj sobie wątki o rozpoczynaniu pieluchowania, tam jest sporo niedrogich patentów.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A może chodzi ci o wkładki odprowadzajace wilgoc od skory dziecka np z polaru? Takie możesz sobie sama pociąć z polaru.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ceratka to faktycznie na odparzoną pupę nie najlepszy pomysł....

Natomiast co do wkładów, to oprócz pieluch tetrowych i flanelowych dobrze nadają się tez ręczniczki niewielkich rozmiarów (np. osławione tu na forum ręczniki Nacken z Ikei wymiarów 40x60 cm, ale sądzę że każe inne podobnych wymiarów będą dobre). Poza tym w sklepach z pieluszkami są też pieluchy składane bardzie chłonne niż tetra - pytanie tylko jakie masz fundusze?

Uprawnienia umieszczania postów