Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Ściąganie pieluchy

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie Ściąganie pieluchy

Jesteśmy na etapie - pielucha do spania i na wyjścia, poza tym Emi woła na nocnik. Ostatnio wpadła na genialny pomysł ściągania sobie pieluchy przed zaśnięciem. Efekt - trzy razy zasikana pościel w ciągu dwóch dni. Nie nadążam z praniem :/ Co zrobić, żeby ona tej pieluchy nie ściągała? Wcześniej zakładałam jej majtki, ale nauczyła się je zdejmować. Potem ubierałam jej do spania body, ale też je odpina :/ Już nie mam koncepcji, chyba Małą zalaminuję, co nie będzie sikać na łóżko A, i nie przeszkadza jej spanie w mokrym. Wczoraj, przed pójściem spać poszłam do niej, a ona goła leży, w sikach i śpi. Dobrze, że się nie obudziła przy zmianie pościeli i ubieraniu... Any ideas?
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Bo Wy tam macie za gorąco, dziecko nie może wytrzymać w ubraniu i się rozbiera Skręć kaloryfer, otwórz okno, a nosa spod kołdry nie wystawi.

A tak serio, to może spróbuj ją wysiusiwać przez sen. Nie dawaj jej zbyt dużo do picia przed snem, a potem, zanim sama pójdziesz spać, to bez budzenia spróbuj ją wysadzić na nocnik. Nie powinna się obudzić. Potem w nocy, przy okazji karmienia młodego, możesz operację powtórzyć. Wiem, że to trochę roboty, ale chyba lepsze to, niż zmiana całej pościeli, bo na to, że przestanie ściągać raczej bym nie liczyła.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

Ja zakładam jak zaśnie. Inaczej zawsze ściąga.
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

A pieluchy bezrzepowe, coś jak trenerki, tylko bardziej chłonne? Trudniej je zdjąć niż majteczki. Zakładałam takie Zosi jak chciałam, żeby latem biegała w samej pieluszce, bez ubrania, a rzepy i napy odpina bestia.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    A pieluchy bezrzepowe, coś jak trenerki, tylko bardziej chłonne? Trudniej je zdjąć niż majteczki. Zakładałam takie Zosi jak chciałam, żeby latem biegała w samej pieluszce, bez ubrania, a rzepy i napy odpina bestia.
    włassnie chciałam zaproponowac to samo, ale jak majtki ściaga to i tak ściągnie

moze faktycznie wszystko na raz spróbowac trenerki + chłodno w pokoju + wysadzanie i podkład na materac zeby nie zalewała
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PodwójnaMama Zobacz posta
    Ja zakładam jak zaśnie. Inaczej zawsze ściąga.
    Ja też starszakowi zakładam jak zaśnie, ma już 3 lata dawno bez pieluchy chodzi a sika 2 razy w nocy i nie zawsze zdążę go wysadzić. Jest już duży i nie chce go w pieluchę ubierać jak jest jej świadomy.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez formichiere Zobacz posta
    Ja też starszakowi zakładam jak zaśnie, ma już 3 lata dawno bez pieluchy chodzi a sika 2 razy w nocy i nie zawsze zdążę go wysadzić. Jest już duży i nie chce go w pieluchę ubierać jak jest jej świadomy.
    No mój ma 2 lata i 4 miesiące. Pieluch w dzień nie używa już baardzo długo ale w nocy nadal sika sporo. No a na "trzeźwo" pieluchy nie daje sobie założyć.A jeśli nawey to zaraz ściąga. Robił tak chyba odkąd 1,5 roku skończył to pielucha zawsze ladowała koła lózka i nie raz łóżka nie zdążyłam uratowac przed zasikaniem
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Domyślnie

Innymi słowy, nie ma rady Ale udało mi się wydębić od mamy nieprzemakalne prześcieradło do prania, więc straty będą minimalizowane. A to, że mam gorąco w mieszkaniu to nie moja zasługa Tylko wydaje mi się, że to nie jest powód ściągania pieluchy...

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

No przecież taki żart to był

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

myśmy przez sen zakładali,jak tylko twardo usnęła,a mielismy tak samo jak u Ciebie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    No przecież taki żart to był
    Toć wiem

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    myśmy przez sen zakładali,jak tylko twardo usnęła,a mielismy tak samo jak u Ciebie.
    Tylko Mała, zanim zaśnie, to się zdąży tak zsikać, ża nawet nie wiem, jak i kiedy... I nie zawoła mała cholera...

Uprawnienia umieszczania postów