Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Nowe Mamo to ja

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

swoją drogą gdyby któraś z Was napisała tekst o wyższości noszenia w Mt i chustach nad wisiadłami, to chętnie bym go na swojej stronie umieściła, mój mąż napewno też, i myślę że większość z tych forumek co swoje strony posiadają by mogły tai artykuł wrzucić.
    Sama nie napiszę bo mi weny brak i czasu póki co ...
    ale moze ktoś by coś takie napisał i pozwolił opublikować na "naszych" stronkach

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kirah Zobacz posta
    po co w ogóle kupujecie te śmieci? ja żadnych gazetek tego typu nie kupuję i nie zaglądam do nich jak jestem w Empiku, a te które za darmo dostałam w ciąży wyrzuciłam bez czytania. 99% gazet i czasopism (nie tylko z branży dziecięcej) reklamami (jawnymi i niejawnymi, typu "artykuły") stoi i one nie istnieją po to, żeby informacji i rad udzielać, tylko właśnie po to, żeby nas namawiać do wydawania kasy. Taka gazeta to po prostu folder reklamowy, za który jeszcze trzeba zapłacić.
    Tak samo je traktuję - jak darmowe gazetki supermarketowe, tyle że dany produkt jest jeszcze "poparty" artykułem obok, w dodatku bardzo często kłamliwym albo zwyczajnie nierzetelnym, byleby tylko zapełnić niesprzedaną powierzchnię reklamową. I jeszcze płacić za to??

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

pierdołki takie w tych gazetach... pocieszeniem jest to, że mało która czytelniczka (choć bardziej pasowałoby "fanka") dziecka czy innego bobaska, rodziców czy co tam jeszcze to raczej nie czyta tych gazet.
    oglądają obrazki-czasem okiem rzucą na interesujący je temet i koniec.
    wnioski powyższe wysnuwam z rozmów z innymi mamami.
    a że u nas modne jest uczenie samodzielności+lans z wypasionym wózkiem z dzieckiem ubranym firmowo to się tymi artykułami nie gorączkuję.
    Aczkolwiek-czasem sobie dziecko zakupie jak fajny dodatek jest.
    Teraz kupiłam i widziałam naszą forumkę zamotaną, że bedzie w nast. numerze i tak mi się fajnie zrobiło.

Chustonówka

Domyślnie

Mój mąż zawsze się śmieje, że kupuję te gazetki ( kilka razy sobie kupiłam jak mi się nudziło na zwolnieniu pod koniec ciąży) a potem się wściekam jak je czytam. W jednym numerze "M jak Mama" był artykuł o ekologii - czym zastąpić niektóre srodki czystości, o artykułach fair trade, organicznej bawełnie, ciuchach z drugiej ręki i oszczędzaniu energii. A kilka stron wczesniej był artykuł w stylu "bez czego ani rusz" ( albo jakos tak nie pamiętam tytułu) w którym autorzy przekonuja o wyższości słoiczków nad domowym jedzeniem, specjalnej maty antyposlizgowej albo leżaczka do kąpieli nad pieluchą tetrową stosowaną w tym celu, emolientów aptecznych nad krochmalem itd no i oczywiście jednorazówki nad pieluchą tetrową. Ani słowa o innych pieluchach wielorazowych. Mąż się śmieje że jestem naiwna, bo kupuję foldery reklamowe, a potem się wkurzam, że sa tam reklamy.

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

obawiam sie ze gdybym miała zredagować taki tekst, to wyszłoby zbyt emocjonalnie
    a i cenzura mialaby sporo roboty
    mnie normalnie trafia jak o tych nosidłowych mamusiach słyszę. wózki tez królują w umysłach znakomitej większości
    a moja koleżanka skwitowała moje pare słów o chuście krótkim acz treściwym " hmm. po co to nosić, niech sobie w wózku leży."
    dobrze ze są ograniczenia na przeklony na forum sa bo by nieładnie to wygłądało...

dziwi mnie fakt taki ze takie drogie te chusty, ale jakos nie widac działalności lobbowej firm, a czemu nie??? w sumie te firmy mogłyby sponsorowac sobie artykuły,robić reklamy, opłacać specjalistów zeby sie publicznie wypowiadali, pchać sie gdzie sie da. skoro taka mamy rzeczywistość ze inaczej nie idzie...u nas chusty "roznoszą" sie same-od mamy do mamy, poprzez zamotywanie znajomych, podpowiadanie gdzie spotkania itd, same wiecie jak to idzie...oprócz KK, chustomanii i chustomam jakoś nie propaguje sie chust w mediach, w tych gazetkach dzieciowych itp. ciągle za mało jak dla mnie... ale ja sie chyba nie orientuję w tej branży
    może mnie ktoś oświeci i sie uspokoję trochę?
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Też już o tym pomyślałam.Gdyby tak chuściane firmy zamówiły artykuły o swoich wyrobach w dzieciowych czasopismach,my mogłybyśmy tylko napisać"listy do redakcji" pełne ochów i achów na temat chust.Sponsor miałby reklamę,a my na zasadzie wspomagania.
    Może producenci i dystrybutorzy obecni na forum coś nam o tym opowiedzą?A może jest jakaś blokada w czasopismach i nie chcą o chustach pisać?Ktoś wie?

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calineczka Zobacz posta
    pierdołki takie w tych gazetach... pocieszeniem jest to, że mało która czytelniczka (choć bardziej pasowałoby "fanka") dziecka czy innego bobaska, rodziców czy co tam jeszcze to raczej nie czyta tych gazet.
    oglądają obrazki-czasem okiem rzucą na interesujący je temet i koniec.

o, przepraszam, ja czytam Dziecko od deski do deski Bo lubię.
    Ale że swój rozum mam, to nie przyswajam wszystkich zawartych tam informacji bezkrytycznie i nie stosuję się do wszystkich porad czy jak to tam nazwać.
    Bardzo proszę nie generalizować-nie kupuję Dziecka żeby oglądać obrazki

Cytat Zamieszczone przez dorcia Zobacz posta
    dziwi mnie fakt taki ze takie drogie te chusty, ale jakos nie widac działalności lobbowej firm, a czemu nie??? w sumie te firmy mogłyby sponsorowac sobie artykuły,robić reklamy, opłacać specjalistów zeby sie publicznie wypowiadali, pchać sie gdzie sie da. skoro taka mamy rzeczywistość ze inaczej nie idzie...
    oprócz KK, chustomanii i chustomam jakoś nie propaguje sie chust w mediach, w tych gazetkach dzieciowych itp. ciągle za mało jak dla mnie...
    Też się nad tym zastanawiałam
    BabyBjorn i inne wisiadła znajdziemy w każdej dzieciowej gazecie, a jeszcze nigdy nie widziałam tam reklamy Nati ani innej chusty (z wyjątkiem Polekont od czasu do czasu)
    Może Natalia nam powie- jak to jest??
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

bywaja artykuly i sesje zdjeciowe chustowe. mam na mysli hoppedizy i chustomanie.oraz widzialam reklamy Nati.
    no i Nati wygrala plebiscyt na akcesoria dzieciece. chyba w Dziecku.

matka czworga
    i psa

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wegielek Zobacz posta
    no i Nati wygrala plebiscyt na akcesoria dzieciece. chyba w Dziecku.
    Tak to nagroda dla Nati

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

No tak, była sesja chustomani, była nagroda dla Nati- ale mi chodzi o takie regularne reklamy- nosidła są w każdym numerze
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Uprawnienia umieszczania postów