Ważny/nieważny to zależy, czy dziecko łatwo sie odparza w mokrej tetrze, a jesli nawet nie, to czy mu to przeszkadza. Bo sa dzieci co czują mokro i im to zupełnie nie przeszkadza.Ale są i takie, którym przeszkadza.
I wówczas warto dać wkładkę sucha pielucha/polarową/welurową, bo wilgoć będzie z dala od skóry.
Mój synek całe LATO chodził w kieszonkach PUL z mikropolarkiem, welurkiem; otulaczach z polaru/mikropolaru/weluru/PUL. I kompletnie nic się nie działo, zero odparzeń! A odkąd przeszłam na wielorazówki, a to już prawie rok, zapomniałam co to są maści ochronne. Tyle, że my od samego początku wielorazówek używamy do przemywania pupci mydła marsylskiego, zawsze i niezmiennie.
Przez całe swoje życie miałam niewiele styczności z polarem (nie ubieram się na sportowo). I polar kojarzył mi się właśnie z ciepłem. Teraz przyszedł czas, że spotkaliśmy się oko w oko, dzięki wielorazówkom i okazuje się, że polar jest rewelacyjnym materiałem na pieluszki. Powiem szczerze, nigdy by mi to nie przyszło do głowy. A tu prosze jaka miła niespodzianka.![]()