Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Tetra kontra inne składane dla noworodka?

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dafinka Zobacz posta
    Czy ten polar lub coś innego nakładanego w celu odciągnięcia wilgoci od pupy jest ważny dla takiego malucha, jak bardzo i dlaczego? Mam jakoś obiekcje przed kolejną warstwą grzejną...
    podzielcie się wiedzą i doświadczeniem plss
    Ważny/nieważny to zależy, czy dziecko łatwo sie odparza w mokrej tetrze, a jesli nawet nie, to czy mu to przeszkadza. Bo sa dzieci co czują mokro i im to zupełnie nie przeszkadza. Ale są i takie, którym przeszkadza.
    I wówczas warto dać wkładkę sucha pielucha/polarową/welurową, bo wilgoć będzie z dala od skóry.
    Mój synek całe LATO chodził w kieszonkach PUL z mikropolarkiem, welurkiem; otulaczach z polaru/mikropolaru/weluru/PUL. I kompletnie nic się nie działo, zero odparzeń! A odkąd przeszłam na wielorazówki, a to już prawie rok, zapomniałam co to są maści ochronne. Tyle, że my od samego początku wielorazówek używamy do przemywania pupci mydła marsylskiego, zawsze i niezmiennie.
    Przez całe swoje życie miałam niewiele styczności z polarem (nie ubieram się na sportowo). I polar kojarzył mi się właśnie z ciepłem. Teraz przyszedł czas, że spotkaliśmy się oko w oko, dzięki wielorazówkom i okazuje się, że polar jest rewelacyjnym materiałem na pieluszki. Powiem szczerze, nigdy by mi to nie przyszło do głowy. A tu prosze jaka miła niespodzianka.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 17-11-2009 o 18:16
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustofanka
    Miejscowość
    Stolica i okolica

Domyślnie

Dziękuję za odp, mi polar też kojarzy się z ciepłem, sztucznością i kłakami poprzylkejamynido mokrej pupy... ale wyjęłam z szafy mały pledzik i powoli dojrzewam, żeby go pociachać
    Ula, mama Seweryna (marzec 2008) i Bruno (listopad 2009)

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja na początku mojej przygody z wielorazówkami pociachałam kocyk i inne takie. I sprawdza nam się do dziś.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustofanka
    Miejscowość
    Stolica i okolica

Domyślnie

to jeszcze podpytam , jakiej wielkości mają być te wkładki polarowe.?

Mam też dużo ręczników frotte i chciałabym je pociąć na pieluszki (składana frotte na to origami trójkąt-majteczki z cienkiej tetry i otulacz pul), tylko nie wiem na jakie kawałki pociąć te ręczniki dla maluszka. Czy 40x30? Wtedy długość 30 cm i 4x10cm złożone będą dobre? czy jak te z ikei 40x60??
    Ula, mama Seweryna (marzec 2008) i Bruno (listopad 2009)

Uprawnienia umieszczania postów