Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki Mantissa, Sheana i Behemot. To już mam sposób na sztywniaki jakby co, bo w gara wielkiego nie mam i nie wiem zresztą czy by mi się chciało...

Sheana, o słońcu pisałam w odpowiedzi Blance_1982... A swoją drogą ja też mieszkam w bloku i na balkonie suszę jeśli pogoda pozwala... i też lubię, zapach szczególnie, ubrań suszonych na dworze

Domyślnie

ja piorę wszystko w kulach - czy pieluszki (planuję mieć pulowe otulacze i tetrę) będę mogła prać w kulach?
    piorę w 40st, bardzo rzadko w 60. dodaję olejek.
    i czy będzie git, jeśli brudne pieluszki będę spłukiwać z kupy, a potem składować w kubełku (z olejkiem) i potem prać (ja teraz piorę co 3 dni, więc jak dojdzie junior to będę co 2)?
    teoretycznie kule mają mieć działanie antybakteryjne, w połączeniu z olejkiem im wierzę zupełnie. kwestia doprania mnie nurtuje, ale jeśli wcześniej spłuczę co się da, to powinno wystarczyć?

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Bania, daj znać jak się odsztywniało pieluchy Ja się chyba wybiorę kiedyś do mojej mamy na pranie. Wezmę pieluchy, wywieszę na słonku. No ale cały czas nam domek po głowie chodzi, więc może kiedyś będę sobie suszyć pranie na słoneczku w końcu

Nowa_aleksandria, ja niestety nie mam doświadczenia z kulami żadnego, ale jak Ci kule dopierają plamy, to po spłukaniu zimną wodą powinno być ok. A czy do kul też dajesz jakiś dodatek antybakteryjny? Czy nie wolno i tylko olejek?
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustofanka Awatar mantissa
    Miejscowość
    Warszawa Ursynów

Domyślnie

Nooo, widzę, że niezłą mamy rozpiętość w ilości tego kwasku Od 2 łyżek do 200 g...
    Zośka 11.2009
    Weronika 02.2012

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

a ja chyba popsułam garnek
    wrzuciłam te moje pieluchy do gara, największego jaki miałam (super nówka z kompletu) pogotowałam, i teraz został na nim osad! :O i drapię, drapię i nic
    popsułam gara?

edit: gotowałam z kwaskiem

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Osad? I nie da się zmyć?

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Jeżeli robić całkowite kwaskowanie to 200 g jest akurat
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

ehh, drapałam z rana, po brzegach zeszło. Tylko jeszcze grubsza warstwa na dnie została.
    Następnym razem zaleję wrzątkiem w misce

Uprawnienia umieszczania postów