Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Sheana, można kwasek do pralki??? Bo tak się nad tym zastanawiałam... I ile trzeba go nasypać?

Chustofanka Awatar mantissa
    Miejscowość
    Warszawa Ursynów

Domyślnie

Ja nasypałam 60 g (dziewczyny tu pisały, że 3 torebki) i wyszło nieźle. Ale też jestem ciekawa, co powie Sheana?
    Zośka 11.2009
    Weronika 02.2012

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

i rozumiem pralce nic się nie stało?

Chustofanka Awatar mantissa
    Miejscowość
    Warszawa Ursynów

Domyślnie

Nic zaprzyjaźniony chemik poradził, żeby po kwasku puścić jakieś następne pranie czy dodatkowe płukanie, żeby ewentualne resztki tego kwasku się wypłukały z pralki.
    Zośka 11.2009
    Weronika 02.2012

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Juz jestem, ja sypię dwie duże łyżki. Nic się pralce nie stało, na razie dwa razy taką akcję robiłam. Ponoć to dobrze działa żeby pralkę odkamienić przy okazji. W sumie nie myślałam, żebym mogła jakoś pralce zaszkodzić, choć teraz tak się zastanawiam, czy jakość tych gumowych cześci - uszczelki to nie popsuje.

No ale gotować w garze średnio, zwlaszcza z kuchenką na prąd, mało to ekonomiczne
    Póki co wszytskie pieluszki są teraz nowe lub te używane - odświeżone więc na jakiś czas nie ma potrzeby ich kwaskować.

Baniu, ja chciałabym na słońce...nawet nie o te plamy chodzi, bo jakoś plam nie mam - jedynie na tetrze mi czasem zostają. Ale pranie na powietrzu suszone jakieś przyjemniejsze jest. Ale niestety w bloku nie mam szans :/
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

ja dziś wkłady wygotowałam w samym kwasku, w pralce.Dałam 200 g. I pieluszki są super miękkie, chyba mi lepiej wyszło niż gdy gotuję w garze.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki Mantissa, Sheana i Behemot. To już mam sposób na sztywniaki jakby co, bo w gara wielkiego nie mam i nie wiem zresztą czy by mi się chciało...

Sheana, o słońcu pisałam w odpowiedzi Blance_1982... A swoją drogą ja też mieszkam w bloku i na balkonie suszę jeśli pogoda pozwala... i też lubię, zapach szczególnie, ubrań suszonych na dworze

Uprawnienia umieszczania postów