Kurcze tylko ja mam największy problem z tymi cholernymi AIO...
Je też zalać gorącą wodą z płynem?
A czym usunąć żółte plamy po mlecznych kupach?? Piorę w 60 stopniach i na niektórych prefoldach zostają mi właśnie takie plamy. Spróbuję wygotować, ale czy pomoże? No i po ostatnim praniu została mi taka plamka na jednej AIO- tego nie wygotuję.....w kwasku też chyba PULa nie wolno trzymać, nie?
cytryną je nasmaruj, magda pisała o tym gdzieś w tym wątku
Ja co jakiś czas tak robię za radą Magdy. Nie mam nic do stracenia, zasiuśkanych i tak nie użyję, a po wrzątku - albo się rozpadną (trudno), albo oswieżą i będe używać
A wkłady, formowanki, tetrę, prefoldy wrzucam z kwaskiem do pralki na 90 stopni. Nie mam tak wielkiego gara i nie chce mi się gotować. A potem zaraz wstawiam program 60 stopni już z proszkiem i Nappy Freshem
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
Sheana, można kwasek do pralki??? Bo tak się nad tym zastanawiałam... I ile trzeba go nasypać?
i rozumiem pralce nic się nie stało?
Juz jestem, ja sypię dwie duże łyżki. Nic się pralce nie stało, na razie dwa razy taką akcję robiłam. Ponoć to dobrze działa żeby pralkę odkamienić przy okazji. W sumie nie myślałam, żebym mogła jakoś pralce zaszkodzić, choć teraz tak się zastanawiam, czy jakość tych gumowych cześci - uszczelki to nie popsuje.
No ale gotować w garze średnio, zwlaszcza z kuchenką na prąd, mało to ekonomiczne![]()
Póki co wszytskie pieluszki są teraz nowe lub te używane - odświeżone więc na jakiś czas nie ma potrzeby ich kwaskować.
Baniu, ja chciałabym na słońce...nawet nie o te plamy chodzi, bo jakoś plam nie mam - jedynie na tetrze mi czasem zostają. Ale pranie na powietrzu suszone jakieś przyjemniejsze jest. Ale niestety w bloku nie mam szans :/
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012