Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

dziewczyny, kwaskiem to pulu nie traktujcie, bo Wam się zniszczy.
    jak po polarze spływa, to zatłuszczony jest (mydło, krem do pupy, olejki eteryczne, etc.) i trzeba płynem działać.
    proponuję do wiadra wrzątek + płyn (nie powiem ile, na oko ) , dorzucić kieszonek i przykryć pokrywką - i tak niech sobie postoi aż ostygnie. można zamieszać raz albo drugi.
    i dalej do pralki na płukanie normalne. powinno pomóc.

Guest
    Guest

Domyślnie

ja traktuje kieszonki kwaskiem i jest oki
    ale rozpuszczam go we wrzątku i dopiero wkładam, ale u mnie to przez noc zawsze stoi
    Kubutkowa jak nie używasz kremów, a olejku to go do kosza, przynajmniej na jakiś czas i jeszcze misię nasuneło czy płyn był czysty tzn żaden balsam?

ledunia a nie wrzuciałas za dużo do prania???

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ja zawsze też na jakieś 3 h (60 stopni) i do wczoraj nic. Wyjęłam pulowe otulacze i poleciałam z kwaskiem na 90 bez proszku - pachnie, trochę miększe i ciut bielsze. No jak trza to trza co czas jakiś. Z mojej Leny sikacz mega się zrobił - może jakieś zęby...?
    Boże, tylko jakie to rachunki. Ja już dużżżo więcej wody zużywam i rachunki... hoho

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ostatnio obliczaliśmy rachunki. pierzemy co drugi/trzeci dzień i rachunki skoczyło o 10zł na miesiąc.

a na takie niefajne pieluchy - ale tylko wkłady mikro i tetrę działa mi taki wybielacz w żółtym wiaderku z Rossmana - 5-6 miarek i trochę proszku do białego w 90 stopniach. na hardcore'owe plamy nakładałam mydełko Beckmana (też z Rossmana). no i do tego prania odplamiającego dodawałam 2/3 miarki płynu do płukania. ale potem musiałam cały normalny cykl prania z dodatkowym płukaniem robić. ale działało.

u nas te paskudy okazały się ząbkowaniem

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kurde dziewczyny, nei wiem jak to robicie ale u mnie rachunki za wodę zmalały. Po prosttu wieczorem podczas kąpieli mówię sobie" pieluchy"
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Uprawnienia umieszczania postów