Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Dr.Obinka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja flipa piorę razem z pieluchami na 60 st, myślę, że 95 raz na jakiś czas też mu bardzo nie zaszkodzi, byle nie za często. Co do Białego Jelenia, to niestety nie wiem.

Chustomanka

Domyślnie

dzięki za odpowiedź, tak sobie i myślałam, ale lepiej się zapytać Moje dziecię jeszcze w brzuchu na razie, wyprawkę pieluszkową kompletuję i wiedzę na temat... Od wczoraj jestem też szczęśliwą (to się okaże) posiadaczką pralko-suszarki no i takieluchy bez PULa można suszyć, a z PULem nie? Potwierdzicie?

Chusteryczka

Domyślnie

dokładnie pula nie powinno sie suszyć ehhh jak ja żałuję, że nie mam suszarki, wszystkie formowanki i wkładki byłyby suche w mig!
    K. 2009M. 2012

Guest
    Guest

Domyślnie

a po co w suszarcie skoro kieszonki bez wkładów schną migiem

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Teoretycznie niektóre pieluchy mają "metkowe przyzwolenie" na suszenie ich na jedną kropkę.Ja natomiast nie jestem posiadaczką żadnego AIO a kieszonki jak słusznie zauważyła przedmówczyni() schną migiem, nie suszę ich więc w suszarce (są niemalże suche, nim suszarka skończy cykl) Ale suszarka ogólnie mym pieluchom służy bardzo. peluche sama dzisiaj podziwiała miękkość wkładek bambusowych
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

A czy któraś prała z "MIOFRESH Dodatek Antybakteryjny do Prania Pieluch"?

Tak się zastanawiam nad tym, bo w opisie ma że "Nie zaleca się używania do kolorowych rzeczy".

Znacie ten dodatek, używacie?
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chusteryczka

Domyślnie

tak, ja prałam z dodatkiem mio fresh w 60 stopniach pieluchy z kolorowymi ciuszkami córci i nic im się nie stało. nie wiedziałam, że kolorów to w tym sie nie zaleca, cóż, tak to jest jak sie metek nie czyta. może po prostu p[roducent zabezpiecza się przed ewentualnymi szkodami?
    K. 2009M. 2012

Uprawnienia umieszczania postów