Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Guest
    Guest

Domyślnie

a pierzesz w nim pule i wkłady?? poczekam z miesiąc dwa i daj znac co się dzieje z pulami i z pupą małej

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

sypie pol zalecanej dawki czyli 1/4 miarki,wypralam na probe jednen wklad i pul,nic im sie nie stalo a Z. ma wrazliwa skore i tez nic jej nie jest,a potrafi ja uczulic olejek lawendowy po godzinie przebywania pieluchy na pupsku wiec mysle ze jest .
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

wreszcie! udało się
    moje - od czasu feralnego brązu pojszłego z rur były w kolorze... ja wiem... lekko brązowo-pomarańczowo-różowo-żółtym, ALE kupiłam wybielacz Domol (w Rossmanie) wyprałam dwa razy w czterech miarkach z proszkiem do białego w temperaturze 90 i JUPI!!!są BIAŁE, bieluśieńkie, takie piękne

wrzuciłam tam wkłady mikrofibrowe i tetrę

rany... co ja bym bez tego Rossmana zrobiła...
    (dodam, że nie pomogła ani noc w kwasku, ani pranie w sodzie)

kupiłam też mydło dr Beckmana (bo nie mogę zdobyć galasowego ) - czy ono mi zatłuści polar/welur w kieszonkach?
    a co to za Vanish?

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    kupiłam też mydło dr Beckmana (bo nie mogę zdobyć galasowego ) - czy ono mi zatłuści polar/welur w kieszonkach?
    a co to za Vanish?
    też mam to samo pytanie, boje się trochę uzywac do pieluszek...
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

raczej zatłuści
    zapierałam wkładki mikrofibrowe i śmierdziały że olaboga ale płyn do naczyn pomogł
    wiecz okazjonalnie mozna zaprac ale za kazdym razem nie polecam
    ale to mydelko jest moje ukochane dzis zeszla plama po borowkach amerykanskich i sliwkach!!!!!!!

wykwaskowalam moje mikrofibrowe wkladki do bum geniusa....normalnie miększe sa i pachna tylko proszkiem i wiatrem a nie siuskami, za to odor z gara podczas gotowania bezcenny
    przymierzam sie do kwaskowania wkladek z IB ale nie wiem czy te napy zniosa gotowanie
    czy ktoras z Was to robiła??

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

zaprałam mydłem - piękne są jak nówki
    wymoczyłam też w płynie do mycia naczyń. zobaczymy co będzie.

nie napisałam - po tym rossmanowym wybielaczu wkładki mikro są w zasadzie tak mięciutkie jak nówki! mam porównanie z nóweczkami, które wczoraj przyleciały

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aladw Zobacz posta
    przymierzam sie do kwaskowania wkladek z IB ale nie wiem czy te napy zniosa gotowanie
    czy ktoras z Was to robiła??
    ja wygotowałam wkładki z IB i nic im sie nie stało, nie roztopiły się w każdym razie
    K. 2009M. 2012

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

mydło dr Beckmana to galasowe z Rossmanna. Chyba nawet miało kiedyś napis, że golasem jest. W koncu zapralam testowo wkladke sucha pupa W sumie uznalam, ze jak zatluszcze cos mocno to bedzie kuracja z plynem. Ale w sumie nie ma faktycznie potrzeby spierac, bo nie zostaja mi plamy, a tego sie balam
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Uprawnienia umieszczania postów