-
Chustofanka
niestety nie przebrnęłam jeszcze przez cały wątek, ale mam kilka wątpliwości -
- mam kilka używanych bambusowych formowanek - są szare i twarde - chciałabym to zmienić i nie wiem jaki cykl lepszy - najpierw uprać w sodzie, potem kwasku, odwrotnie czy jak?
- mam też kupioną nową tots bots bamboozle strech i na niej jest napisane, żeby nie sodować i nie kwaskować - zonk - czy to ma się więc do wszystkich bambusów czy ma związek z zawartością strechu?
- niektóre z Was używają kwasku i proszku razem - czy to nie bez sensu - w końcu kwas z zasadą się zobojętnia i wychodzi na zero?
- mój Ryś dużo sika (na szczęście za to coraz rzadziej już i jak jest bez pieluchy, to pokazuje, ze chce! wow, zaczynam wierzyć w ec...) i pieluchy moczy jak szmaty, ale teraz myślę, że może one są nie do końca chłonne - kupione używane, prane w nappy i dzidziusiu (z mydłem jak się okazuje), potem kwaskowane.
Ja piorę jelp/lovela plus nappy (płukanie, pranie na 60, płukanie 2x), ale może to jednak tam jeszcze siedzi to mydło... czy jak tak to kwalifikuje się na jakąś kurację z płynem do naczyń?
Nie czuję żewby czuć je było moczem, wogóle Rysio ma taki wodnisty sik, ale... jakoś tak mi ciągnie urynowato z "pieluchowatego" kącika...
Uprawnienia umieszczania postów