Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aniamama Zobacz posta
    Dziewczyny ja jestem nowa w pieluszkach i mam pytanie czy mogę coś popsuć pieluszki zapierając kupkę szarym mydłem?
    plama pewno się spierze, ale używając mydła do pieluszek możesz je zatłuścić i nie będą chłonne

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

mamru dobrze prawi lepiej nie zapierac mydłem, bo pieluchy zatłuszczą sie i potem namaczanie w płynie do naczyn. bez sensu dodatkowa robota. za to lepiej prac w 60 stopniach, czasem nawet na gotowanie nastawic to co można (formowanki, wkłady). nie wiem jak wy ale w 40 st to ja mam wrazenie ze te pieluchy nadal brudne są.
    nigdy nie zapierałam kup, spłukuje prysznicem pod dużym ciśnieniem, wyciskam i wrzucam do wiadra. piore w 60 st, nigdy mi żadne plamy nie zostały

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blabla0 Zobacz posta
    nie wiem jak wy ale w 40 st to ja mam wrazenie ze te pieluchy nadal brudne są.
    mam tak samo. Tylko w 60stp ale najpierw płukanie a potem pranie, nie mówiąc o tym że od kilku dni zamiast obiadu mam zupę z pieluch, bo przyszły moje extra zakupy w postaci 4kg sody+5kg kwasku
    i jeszcze odnośnie Jelpa choć to już było nie raz, po jelpie pieluszki szarzeją więc jakiś inny proszek polecam

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

No bo ostatnio zauwazyłam że mi przeciekają i co teraz?

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

namocz w płynie do naczyń na kilka godzin, potem dobrze wypłucz możesz jeszcze cykl prania z samą soda puścić, dodatkowo wybieli i odświeży

Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Ok a jaki to ma być płyn mam ludwika mięta i aloes i pur biały.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ludwik będzie ok
    wazne zeby bez balsamow i innych cudow czyli najzwyklejszy mocno odłuszczający

Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

ok dzięki to jutro ma być ładnie to będzie wielkie namaczanie i pranie

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

witam
    pieluchuje wielo od kilku miesiecy ale kilka niejasności mi swita otóż
    1.używam proszku bambinexa ale czy zamiast tego mozna uzywac proszku troche normalnego a do tego soda,czy to starczy?bo tu gdzies wyczytałam ze np bio-d to głównie soda jest
    2.co sadziecie o tym proszku vanisch antybakteryjnym?czy sie nada do prania puli tez czy sie nie zniszcza ale nie ma nic napisane ze swa jakies specjalne wymagania tylko wełny nie mozna

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

To zdjęcia pieluszek, które "upolowałam" ostatnio - te grafitowe, dla porównania na dole jedna wkładka zupełnie nowa i druga kupiona na bazarku i uzywana przeze mnie od dwóch miesięcy:

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_1Yhxk4Mt7zA/TF...4/IMG_6859.JPG[/IMG]
    Ostatnio edytowane przez Mamusiaanusia ; 31-07-2010 o 23:22

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    1.używam proszku bambinexa ale czy zamiast tego mozna uzywac proszku troche normalnego a do tego soda,czy to starczy?bo tu gdzies wyczytałam ze np bio-d to głównie soda jest
    ja używam bambinexa 30ml+biod nappy fresh 15ml i tyle ale czasami nie chce mi się bambinexa no to wsypuję persil sensitiv
    myślę, że możesz użyć innego proszku byleby z ilością nie przesadzić

Uprawnienia umieszczania postów