Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Ja zrobiłam tylko jedno , bo chcę sprzedac pieluchy bambusowe /
    4 pieluchy bambusowe , 2 AIO , 6 otulaczy Pul . Rozpuściłam 2 duże paczki kwasku cytrynowego we wrzątku , zalałam pieluchy , moczyły sie aż sie pranie skończyło . Wszystko wcześniej prane ale leżało z rok w szafce . Dałam 60 st. i odplamianie - prało sie ponad 2 godz . Pieluchy zjaśniały i nie śmierdzą , więc efekt jest .
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Kupiłam uzywane formowanki i różne inne. Ewidentnie sporo uzywane, szare i troszkę niektóre złachane. Wygotowałam w kwasku. Nic nie śmierdziało, osadu brak. Wyciągnęłam śliczne bielusieńkie pieluszki
    PULe namoczyłam w gorącej wodzie z płynem do naczyń - też mają się lepiej niż wcześniej. Piorę tak: płukanie, pranie z proszkiem i sodą, płukanie.
    Dotychczas zmywałam kupy zimną wodą i nacierałam plamy mydłem galasowym i takie natarte ładowałam do wiadra. Teraz nie nacieram - zobaczę co będzie.

PYTANIE: Czy gotujecie w garze czy w pralce?

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

jul-kaa tylko uważaj z ta sodą na pieluchy z pul. gdzies czytałam ze gumki moga pojść no i wogole szybciej moga sie zużywac. taka kuracja na wkładki formowanki itp- szmaciaki w kazdym razie. gotowanie w pralce ok ale w garze lepszy efekt

Uprawnienia umieszczania postów