Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ja wsypuję 3 torebki kwasku,nie wiem ile tam jest w sumie.

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

a powiedzcie, czy wam po strippingu/ kuracji w kwasku polepsza się chłonność pieluch? bo ja zauważyłam, że lepiej chłoną, rzadziej zdarzają się przecieki.

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja juz nie mam siły
    kupiłam używane wkłady do flip, przyszły twarde, szare i śmierdzące. od raz nastawiłam pranie w proszku i Napy Fresh na 95 st (program 2 godz) potem pranie w samym kwasku z moczeniem, tez 2 godz na 95 st, ostatnie pranie na 60 st w sodzie- tez 2 godz. myslałam że mi pralke rozsadzi. i sie niewiele zmieniło. wkładki nadal szare i zalatuja amoniakiem. co robic?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

te wklady to mikrofibra moze sprobuj w plynie do naczyn odtluscic a potem pranie bez dodatkow kilka razy
    przykre to jak sie cos kupi uzywanego w badziewnym stanie takie wyrzucone pieniadze

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

zostawiłam na noc w sodzie, teraz mocza sie w płynie do naczyn i po południu bede prac

Chustofanka Awatar u_lcia
    Miejscowość
    józefów / warszawa

Domyślnie

u nas lovela z dodatkiem bio-d jest niezła. mam takie małe myjki bawełniane do pupy i jak je sobie przepieralam mydłem szarym albo wielbłądem to potem w ogóle nie chłonęły wody! obłędnie to wyglada - polewasz myjkę wodą a ona spływa;-/ przeprane właśnie w loveli z dodatkiem odzyskują chlonność. pieluchy prane ok 6mcy w takim zestawie chyba jednak nie są najczystsze, bo zaczynają zalatywać zapaszkiem. jeszcze nie jest źle, ale już zauważyłam, a woda u mnie raczej twarda. emocjonalnie przygotowuję się do gotowania.. szczególnie ręczników z ikei i bambusków

nie wiem gdzie wpisać taką informację, może się komus przyda:
    dodatek bio-d nappy fresh sprawia, że rzeczy w praniu nie farbują. na pewno i sprawdzałam kilkakrotnie.

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

a mi i tak zafarbowały mimo dodatku bio- d nappy fresh, jedna bluzeczka małej taka mocno różowa zafarbowała mi wszystkie wkłady od flip na bladoróżowo i na dwoch ręcznikach mam plamy :/

Uprawnienia umieszczania postów