Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

no i watek bez zdjec ...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janis Joplin Zobacz posta
    no i watek bez zdjec ...
    przysięgam,próbowałam,ale capa z ostatniego gotowania powaliła mnie na kolana

można w mniejszym garze na kilka razy dolewając wody w trakcie.jeśli robi się to regularnie to pieluchy naprawdę są miękkie i czyste,ja ostatnio zaniedbałam i miałam efekt-smród sików i twardsze pieluchy niż zawsze.wczoraj gotowałam i znowu muszę powtórzyć niestety.

a najprostszy i najtańszy przepis to syrop na bazie wody i kwasku cytrynowego w płynie lub proszku-"syrop",czyli ma być na oko naprawdę żółty i gęstawy.najlepiej działa w wysokich temperaturach-w gotowaniu właśnie.
    można też kupić środek na bazie kwasu nie spożywczego,np.:
    http://www.pyszneizdrowe.pl/index.ph...-eko-1l-sonett

takie roztwory kwasu domowe albo kupcze nadają się też świetnie do mycia łazienek i kuchni.

Chusteryczka

Domyślnie

a ja wszystko walę na silver nano i nic nie śmierdzi, dezynfekcję uważam za wystarczającą ALE chyba się wezmę za odkamienianie. ustawiam się do przepisu na płyn cytrynowy

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam same pieluchy z pulem. Tzn. mam i formowanki ale nie używam Zawsze piore na 60 stopni ale moze powinnam samwe wkladki puszczać czasami na 90 albo wygotowac w garze, ale gdzie ja taki garnek znajdę???

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki magda, super wątek.
    Jak jeszcze byłyby zdjęcia to wiesz. Wszyscy chyba lubią fotorelacje. Bo ja uwielbiam.

Mam kilka pytań:

1. Jak pierzesz na 60 stopni, to tylko z proszkiem, bez dodatku antybakteryjnego?
    2. Jak pierzesz wszystko w pralce na 90 stopni (za wyjątkiem PULi) z dodatkiem gęstego żółtego syropu z proszku i kwasku cytrynowego, to nie traktujesz tym praniem wszystkich pieluch materiałowych i wkładek, bo zawsze jakieś są w użyciu lub przygotowane do użycia prawda? Czy masz na to jakiś sposób, żeby wszystkie pieluchy jakie masz wrzucić?

Ja tak myślę, że można takie pranie w pralce na 90 stopni zrobić wieczorem jak dziecie już śpi i wrzucić WSZYSTKO. Wtedy się wypierze, mozna powiesić i do rana już zawsze coś wyschnie.

Jak to robisz? Te czyste i suche, które masz, też pierzesz razem z tymi brudnymi?

3. Jak gotujesz w garze pieluchy bez PULa z dodatkiem duzej ilosci kwasku, to tylko z dodatkiem kwasku, czy też tego SYROPU?

PRZYGOTOWANIE SYROPU
    Czy mniej więcej tak można go przygotować?
    Do odrobiny gorącej wody wsypać 2 łyżki proszku do prania pieluch i wsypać trochę kwasku (łyżeczka wystarczy?). Wymieszać, aż się rozpuści ewentualnie dolewając trochę wody (jeśli zbyt gęste), żeby powstała konsystencja syropu???
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 09-11-2009 o 12:40
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Hmmm....... moje pieluchy są dość twarde
    Muszę spróbować
    Dziękuję za wątek

Uprawnienia umieszczania postów