Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustomanka Awatar LavandUla
    Miejscowość
    Lawendowe-Podkrakowskie-Uroczysko :)

Domyślnie

Bardzo dziwne te plamy pierwszy raz coś takiego widzę... A na białych ubraniach nic się nie pojawia?
    Domowa Mama #team3córki
    Avatar: “Artwork ©Katie m. Berggren ~http://www.kmberggren.com”

Chustomanka Awatar Marta_B
    Miejscowość
    Praga

Domyślnie

a jest jakikolwiek zapach? ,Nawet gdyby to byla jakas bakteria itp to i tak nie jest to zwiazane z brakiem proszku, bo proszek nie dziala antybakteryjnie Rzeczywiscie dziwne to. Chyba jeszcze nikomu sie takie cos nie zdarzylo po NF a sa t i osoby, ktore piora w ogole bez proszku i bez NF.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A to jest opcja, że to bakteria? Zapachu nie ma. I te plamy są tylko na bambusach. No i na jednym konopnym. Kieszonki bez szwanku.

Chustomanka Awatar LavandUla
    Miejscowość
    Lawendowe-Podkrakowskie-Uroczysko :)

Domyślnie

Marta_B - normalnie chylę czoła...
    Niechybnie dołączam do oczekujących na bloga
    Mam tylko jedną wątpliwość - napisałaś wyżej, że bambus nie lubi kwasku/octu - a co ze strippingiem w takim razie? Albo z dodawaniem owych do płukania w celu zmiękczenia pieluch? Rety - całe życie się człowiek uczy
    Domowa Mama #team3córki
    Avatar: “Artwork ©Katie m. Berggren ~http://www.kmberggren.com”

Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Ejpril taka opjca istnieje, szczegolnie w przypadku wkladow, ktore sa bardzo chlonne i ktore nie zostaly dobrze wyprane/odkazone/wyplukane
    a potem byly dlugo wilgotne. Ale u Ciebie raczej ta opcja odpada. Natomiast gdyby bylyby niedoprane plamy z powodu braku proszku to po prostu
    plamy zostalyby po praniu.a
    Twoje "wyszly" po praniu czyli cos sie stalo z bambusem. Niektorzy producenci zalecaja pranie nawet w 35 stopniach,

sody nie wolno, kwasku nie wolno itp itd - nic z tymi wkladami nie da sie praktycznie zrobic zeby je dobrze wyprac i odkazic dlatego ja sie ich pozbylam Mam kieszonki z bambusem i kiedys po praniu wyszly mi brazowo-zolte. Okazalo sie ze to moj maz zamiast NF wsypal wybielacza tlenowego (nadweglan). Ja bym na Twoim miejscu jeszcze zrobila inspekcje pralki tzn obejrzala filtr, uszczelke itp. Moze cos w tej pralce jeszcze jest. A jak nie to cos Ci niszczy bambusa.

LavandUla dzieki Co do strippingu to niestety z bambusem jest ciezko. Sa specjalne preparaty do strippingu np z Grovii ale tam w skladzie jest soda, ktorej producenci nie zalecaja. Albo specjalne odwapniowacze na bazie kwasu mlekowego (ale to tylko do usuniecia zlogow proszku). Pozostaje wielokrotne pranie i plukanie bez niczego. Jesli chcesz po praniu zmiekczyc a masz suszarke to najlepiej nastawic na niska temperature i powolny program i dac tam kule do suszarki. Wtedy wklady bamusowe wyjda miekkie Ja swoje bambusy (kieszonki) od czasu do czasu i tak traktuje kwaskiem, co nie pozostaje bez echa niestety. Poza tym zauwazylam, ze np. bambusy od Puppi sa b. slabe a te od Blueberry praktycznie niezniszczalne.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję Ci bardzo za odpiwiedz. A co zrobić w przypadku tej pierwszej opcji? Bo pamiętam, że jedna część wykwaskowanych wkładów stała wilgotna w wiaderku i czekała na swoje płukanie.moze to z tego powodu?

Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ejpril Zobacz posta
    Dziękuję Ci bardzo za odpiwiedz. A co zrobić w przypadku tej pierwszej opcji? Bo pamiętam, że jedna część wykwaskowanych wkładów stała wilgotna w wiaderku i czekała na swoje płukanie.moze to z tego powodu?
    to jest malo prawdopodobne bo nie ma zadnego zapachu a przeciez byly wyprane i potem tylko kwaskowane. Wiec mogl im zaszkodzic kwasek. Ale jesli sie boisz bakterii to pusc z NF na jak najwyzsza temperature, jaka te pieluszki moga zniesc. Juz bez zadnych kwaskow.

Uprawnienia umieszczania postów