Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

kwasek to tylko na gorąco z tego co pamietam z chemii i lepiej kwasek...
    Tylko czy to nie zaszkodzi gumie w pralce i uszczelkom wszelkim...

My dostalismy "zestaw dla dziecka" -proszek, płyn do płukania itp... wiele kobiet i ludzi mysli ze dzieci potrzebują płynu do płukania ubranek...

Chustomanka Awatar Marta_B
    Miejscowość
    Praga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krówka Zobacz posta

My dostalismy "zestaw dla dziecka" -proszek, płyn do płukania itp... wiele kobiet i ludzi mysli ze dzieci potrzebują płynu do płukania ubranek...
    no niestety....plyny do plukania to zart

Chustomanka Awatar spoczi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krówka Zobacz posta

Wiele kobiet i ludzi

A tak żeby choć odrobinę w temacie to zapisałam sobie temat bo niedługo będę odświeżac pieluchy po córce dla syna. Dzięki, skarbnice wiedzy kochane!

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
    Maja - 12.04.2014
    Jędrek - 14.03.2017

Chusteryczka

Domyślnie

sorrki miałam napisać matek i reszty ludzi bo kto jak kto ale mama cos wiecej wie o spr. wokól dzieci

Moja mama zabrała sie za pieluchy tradycyjnie i wygotowała wkłady i nawet AIO chciała... Ona nie rozumie co to pul i dla niej wszystko tylko gotować...

Chustomanka Awatar Marta_B
    Miejscowość
    Praga

Domyślnie

ktos tu juz gotowal kieszonki z pulem i przezyly.....ale ja bym nie ryzykowala

Chusteryczka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Marta_B, ja już po wystripowaniu ieluszek. Najpierw odtłuściłam je w płynie, kwaskowałam pule przez ok. 2 h, wkłady całą noc. Potem kieszonki na noc do nappy fresh, a wkłady na 90stopni i jedno dodatkowe pranie. Potem już nic się nie pieniło. Po pierwszym użyciu uprałam same kieszonki w nappy, reszta czeka. Jakoś nie mogę się do końca przekonać do prania w samym odkażaczu. To na pewno bezpieczne? Pranie jest tak samo czyste jak po proszku?
    Mam też jedno pytanie - z dwie kieszonki po tym pierwszym użyciu i wypraniu mają dziwny zapach. taki ziemisty. Wcześniej (przed strippem) tak nie pachniały. Co może być przyczyną?

Chusteryczka Awatar Nastusienka
    Miejscowość
    Żyrardów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ejpril Zobacz posta
    Marta_B, ja już po wystripowaniu ieluszek. Najpierw odtłuściłam je w płynie, kwaskowałam pule przez ok. 2 h, wkłady całą noc. Potem kieszonki na noc do nappy fresh, a wkłady na 90stopni i jedno dodatkowe pranie. Potem już nic się nie pieniło. Po pierwszym użyciu uprałam same kieszonki w nappy, reszta czeka. Jakoś nie mogę się do końca przekonać do prania w samym odkażaczu. To na pewno bezpieczne? Pranie jest tak samo czyste jak po proszku?
    Mam też jedno pytanie - z dwie kieszonki po tym pierwszym użyciu i wypraniu mają dziwny zapach. taki ziemisty. Wcześniej (przed strippem) tak nie pachniały. Co może być przyczyną?
    Ja piorę bez proszku i bez odkazacza - w 60st i wszytko jest ok. Pieluchy czyste
    Anielka 19.04 (*) Staś 13.12 Helenka 12.04

Każde 60 sekund złości pozbawia nas minuty szczęścia.

Uprawnienia umieszczania postów