Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar eM.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marta_B Zobacz posta
    Dozowanie: kwasek cytrynowy - około 10g w 200ml wody i taka ilosc starcza na 4l wody. Nie wiem w jakiej ilosci plucze pralak - to mozna gdzies sprawdzic. Ja sypie wiecej ale potem nastawiam samo plukanie bez niczego.
    Jesli stosujesz ocet to minimum 1/4 nawet do calej szklanki. 2 lyzki nic nie dadza.
    ten kwasek w zimnej wodzie rozpuścić i do pralki, czy ciepła ma być? A czemu np. nie wrzucić kwasku od razu do przegródki na proszek np.? Jaka jest różnica?
    A 03.2017
    M 11.2020

eM. nie Em

Chustomanka Awatar Marta_B
    Miejscowość
    Praga

Domyślnie

do przegrodki na proszek nie radze pranie sie pierze w pH zasadowym, potem stosujes kwasek po to zeby obnizyc pH i wyplukac resztki itp. Jak zmieszasz od razu to bedzie niefajnie
    Chyba ze puszczasz tylko cykl plukania to wtedy ok, ja bym jednak rozpuscila w cieplej wodzie, zeby sie dobrze rozpuscil (w zimnej bedzie troche trwalo przy takije ilosci). Poza tym pralka najpierw puszcza zimna wode i wtedy krysztalki kwasku moga sie nie rozpuscic porzadnie od razu i zakamuflowac gdzies w pieluszkach. Potem bedziesz sie bawic w usuwanie kwasku

Uprawnienia umieszczania postów