dodaję olejek do każdego prania,piorę na programie dziecięcym,a wczesniej wstawiam na dłuuugie płukanie,po praniu również wstawiam dodatkowe płukanie.
Czyli jednak płyn naprawdę zapycha,ech...
dodaję olejek do każdego prania,piorę na programie dziecięcym,a wczesniej wstawiam na dłuuugie płukanie,po praniu również wstawiam dodatkowe płukanie.
Czyli jednak płyn naprawdę zapycha,ech...
to prawda, PULe dobrze prac w 60C i z Nappy Freshem albo innym dezynfekujacym srodkiem. Inaczej smierdza. 40C to jest za malo.
Ja piore tak ze wszystko razem w 60C a potem same wklady jada na 95 juz bez niczego a PULe sie plucza i ida suszyc. Wkladow mam wiecej wiec w nocy nastawiam te 95C.
Ja mam za to problem z plynami do prania bo nawet jak dam minimalna ilosc to potrzebuje albo 2 cykle prania bez niczego albo kilka sporych plukan zeby nie bylo pianyA daje naprawde minimalne ilosci Ecovera albo Ulricha - o wiele mniej niz zalecaja. Moze mam miekka wode i stad tyle tej piany.
W Czechach sprzedaja cos co niby dziala jak plyn do plukania ale nazywaja to MACHADLO i mozna stosowac do pieluszek wielo. Nie zapycha, nie okleja. Ulrich ma nawet ze srodkiem dezynfekujacym.
zawsze piorę na 60c z NFNam teraz zęby idą...
ja mam wodę meega twardą,sam kamień, szczęsciara z Ciebie
edit: no dobra,a bambus tez puszczasz na 95C? bo ja mam w sumie wyłącznie bambus i na 90 to go raczej nie puszczam... bo mam pietra
edit: Dziewczyny kwasek to wiem,że tylko do wkładów..a co z sodą,można dodawać sodę do moczenia PULa? np taki uroczy szary polarek w kiesznkach Milovii..
Ostatnio edytowane przez Lauren ; 27-10-2015 o 11:27
pieluchy piorę w Loveli..no właśnie jak to jest z tą Lovelą? czy ona faktycznie jest taka cudowna i łagodna dla pieluch? podobno ma niewiele mydła w składzie, persil tez mam,piorę nim ciuszki Małej, więc mogę prać i persilem.
no na pewno ma mydło,każdy proszek ma mydło,a lovela ma go stosunkowo mało.