Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Hehe, ja to w ogóle jestem pełna podziwu dla tkanin z TAMTYCH czasów, bo wytrzymywały naprawdę wiele

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

mam taką franię co się nie wyłączy beze mnie
    40min to mi się po dzieciach nie dopiera

Chustonoszka Awatar malwalato
    Miejscowość
    krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    Hehe, ja to w ogóle jestem pełna podziwu dla tkanin z TAMTYCH czasów, bo wytrzymywały naprawdę wiele
    ja też inna jakość to zdecydowanie była... ale chyba tez tak często się nie prało jak teraz...
    Tusia 2010 i Tunia 2013

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malwalato Zobacz posta
    ja też inna jakość to zdecydowanie była... ale chyba tez tak często się nie prało jak teraz...
    Eee, moim zdaniem prało się częściej. Ludzie nie mieli tylu ciuchów, co teraz.

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

częściej, w mniejszych porcjach, w ręku - tzw przepierki codzienne
    A pieluchy dużo częściej lądowały w garze

edit: i do czasu prania we frani trzeba by dodac namaczanie - jednak stosowane dosyć często + płukanie. Teraz mamy to wszystko w jednym cyklu pralki
    Ostatnio edytowane przez Mamamaria ; 22-10-2014 o 11:48

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Powiedzcie mi czy bardzo źle prałam pieluchy....
    najpierw cykl płukania, dorzucałam ubranka i cykl dziecięcy: połowa dozy PŁYNU DO PRANIA (kokosal neutral), na 30 st, bez płynu do płukania, ale z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego... prałam wszystko razem, co drugie pranie dodawałam sody (2-3 miarki od mleka modyfikowanego - chyba mało???)

jak mi pieluchy zaczęły śmierdzieć to wkłady mikrofibra, bambus na 60 st i dodatkowe płukania, a pul na 40 st i dodatkowe płukanie.

Po przeczytaniu części wątku chyba jednak będę puszczać na 40 st wszystko i co? sypać proszek a nie płyn? i ten nappy fresh jest konieczny? piorę tak od lutego i miałam jedno pudełko nappy fresha, ale nie widziałam jakoś ekstra różnicy

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Kate, jak Ci pieluchy nie śmierdzą i jesteś zadowolona z efektu to pierz jak pierzesz

dla każdego co innego - wg mnie nappy fresh jest bez sensu ale ja pieluchy piorę na co najmniej 60 st. I wolę prać w sumie w dorosłym niż w dziecięcym proszku, bo lepiej wszelkie plamy dopiera.
    Płynów do prania nie stosuję, bo jakoś od zawsze proszek ale jeśli nie obserwujesz, że się z pieluchami się coś złego dzieje to IMO nic nie musisz zmieniać.

Uprawnienia umieszczania postów