Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustonówka Awatar slovika
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madziaaliyah Zobacz posta
    Poza tym - w temacie PULi - zauważyłam, że PUL PULowi nierówny - PUL w otulaczu Tots Bots np. to taka grubsza cerata, a w otulaczu Milovia i kieszonce Charlie Banana to taka cieniutka membrana, że aż boję się mocniej rozciągnąć, żeby nie rozerwać. Któraś z dziewczyn tu na forum wspominała o praniu kieszonek ChB (na metce jest zalecenie żeby prać w 40st.) - podobno po upraniu w 60st. PUL się rozwarstwił. Także wydaje mi się, że to czy można czy nie można zalewać wrzątkiem i prać w wysokich temp. PULI zależy od tego jaki ten PUL jest. Ja się raczej nie odważę uprać ChB w 60st. bo będzie mi bardzo szkoda tej kieszonki jak jej się coś stanie.
    Kupiłam 3 Charlie Banana na bazarku, od różnych sprzedających. Wszystkie wrzuciłam do prania na 60 st.
    Dwie są ok, piorę wciąż na 60. Jedna nie dała rady, ale nie dlatego że PUL się rozwarstwił (podejrzewam, że był mocno rozwarstwiony wcześniej, nie sprawdziłam) - on się posklejał tak bardzo i trwale, że pieluszka się skurczyła do rozmiarów noworodkowych.

Tyle dobrego, że moja córeczka ma teraz pieluszkę dla miśka

Domyślnie

Dzisiaj nadszedł w końcu ten dzień,że postanowiłam wykwaskować moje pieluchy bo mąż stwierdził, ze coś amoniakiem zalatuje (ja nic nie czułam), pieluchy wyprałam jak zawsze w 60 stopniach, teraz zalałam wrzątkiem z kwaskiem w wannie żeby się moczyły całą noc, a biedny mąz się pyta gdzie ma się wykąpać na kurcze przecież kazał kwaskowac to kwaskuje

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja kwaskuje w wiadrach bądź wanience pozostawionej na te cele
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Domyślnie

Ja niestety jeszcze wanienki używam więc odpada taka opcja i chyba mam za dużo pieluch i tylko w wannie się wszystkie pomieściły.

Chustonoszka Awatar Fiolka
    Miejscowość
    Małopolska

Domyślnie

Jak sobie radzicie z plamami po kupach ?

Chusteryczka Awatar ewula
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja zapieram od razu, a jak nie zadziała to po kilku praniach i tak złażą
    Adaś - 22.IV.2012 i Ania - 08.III.2014

Domyślnie

Jak jest słońce, to wywieszam na balkon, plamy pięknie wtedy schodzą a jak nie ma słońca to piorę kilka razy i też jest ok.

Uprawnienia umieszczania postów