Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Domyślnie

Przyznaje bez bicia, że całego wątku nie czytałam, więc może już było...
    Piorę teraz w dzidziusiu + olejek herbaciany, chcę przejść na orzechy. I teraz pytanie - czy jak do orzechów dodam olejek herbaciany, to on mi już pranie (pieluchy) odkazi, czy jednak potrzebny jest detergent?

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pytałam już na forum o pranie pieluszek w orzechach i nie powinno się. Zawierają one saponinę,która pieluszki zatłuści. Jeszcze olejek do tego, już w ogóle będzie sajgon
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Pytałam już na forum o pranie pieluszek w orzechach i nie powinno się. Zawierają one saponinę,która pieluszki zatłuści. Jeszcze olejek do tego, już w ogóle będzie sajgon
    DZięki melodi No nic, to trzeba będzie pieluszki prać osobno, teraz piorę z ubrankami. Ale jak przejdę na orzechy to będziemy razem prać nasze i Małego, to i tak jakoś optymalniej wyjdzie. PLus nowa pralka nie będzie międliła programu krótkiego 2.5h to dam radę niepełny wsad uprać.

Domyślnie

Jestem nowa, przebrnełam przyznaję się przez połowę postów. Całość mam zamiar ogarnąć przed narodzinami malucha
    Boję sie prania jak ognia, bo woda mnie paskudna.
    Mam kupione pieluszki, które grzecznie czekają na synka. Jak na razie łacznie 30 kieszonek PUL i Minky /wkładów nie wiem ile/ i otulacze MIO 5 na start i 5 w kat.wagowej 5-7 + wkłady MIO 24 szt. MIO mam używane i strasznie sztywne, wodę twardą jak głaz wiec kopiuję wasze wady i bedziemy prac wg wskazówek... czy ja dam radę? nie wiem ale chęci mam wielkie

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

niezły wypas ilościowy na start!
    wow!

myślę, że dasz radę

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

na pewno dasz

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

jejciu tyle to ja nie mam dla blizniaczek nawet
    imponujaca kolekcja

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Czytam, czytam i chyba nadmiar wiadomości robi mi wodę z mózgu

Gdzieś chyba się przewineło ale nie mogę znaleźć - można prać pieluszki w proszku Lovela (plus odkażacz)?

Bo w płynie to wiem że nie bo zapycha pieluszki

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Ech, znalazłam już
    Wychodzi na to, że można...

Chustomanka Awatar annmay
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    Czytam, czytam i chyba nadmiar wiadomości robi mi wodę z mózgu

Gdzieś chyba się przewineło ale nie mogę znaleźć - można prać pieluszki w proszku Lovela (plus odkażacz)?

Bo w płynie to wiem że nie bo zapycha pieluszki
    Ja tak piorę. Lovela proszek i odkażacz. Nic się nie dzieje. Nie polecam tylko Dzidziusia. Nie wiem o co chodzi z tym proszkiem, ale przy stosowaniu mniej niż połowy zalecanej ilości zalewało mi łazienkę. Strasznie się pienił i piana wychodziła wszystkimi możliwymi otworami w pralce. Musiałam stosować 1/4 ilości, ale nie miałam pewności czy ta ilość rzeczywiście coś daje...
    Przynajmniej mąż się cieszył, że ekonomiczny proszek kupiłam

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasiamont Zobacz posta
    Jestem nowa, przebrnełam przyznaję się przez połowę postów. Całość mam zamiar ogarnąć przed narodzinami malucha
    Boję sie prania jak ognia, bo woda mnie paskudna.
    Mam kupione pieluszki, które grzecznie czekają na synka. Jak na razie łacznie 30 kieszonek PUL i Minky /wkładów nie wiem ile/ i otulacze MIO 5 na start i 5 w kat.wagowej 5-7 + wkłady MIO 24 szt. MIO mam używane i strasznie sztywne, wodę twardą jak głaz wiec kopiuję wasze wady i bedziemy prac wg wskazówek... czy ja dam radę? nie wiem ale chęci mam wielkie
    Poczytaj sobie jak pieluchować noworodka, z tego co wyczytałam i z własnego doświadczenia wiem, że kieszonki (zwłaszcza minky) niespecjalnie nadają się na pieluchowanie takich maluszków, możesz mieć sporo przecieków a szkoda cobyś się zniechęciła do wielopieluchowania

Domyślnie

Dzieki za radę, z kieszonkami zaczniemy pozniej, jak pupa urośnie na start bedzie komplet MIO, tylko ze kupione okazjonalnie uzywki i nasze prefoldy strasznie twarde, czy któraś z was moze doradzić jak ziekczyc? sprobwałam moczenia w kwasku, potem było pranie z sodą, twarde jak były tak są moze warto wsadzić dodatkowo cos wiecej? np pociety polar z koca IKEA?? czy si nie zmiesci w otulaczu MIO ?? one takie malusie...

Domyślnie

Wzielam sie za kwasek plus pranie w 90st. Najpierw wszystkie wklady i prefoldy moczylam we wrzatku i kwasku. Teraz sie piora, ale pare minut po wlaczeniu pralki patrze...a woda wylala. Duza kaluza pod pralka.
    Teraz pytanie: czy to moze od za duzej ilosci kwasku?

Dodam, ze miesiac temu wylala mi zmywarka i mialam powodz, a dwa miesiace temu lodowka. Jak zadzwonie dzis do wlascicieli mieszkania, ze w sierpniu padlo na pralke to nas chyba wyrzuca z mieszkania chociaz wiecej sprzetow zepsuc sie juz nie da..
    maminka urwipołciów dwóch 24/06/10 i 27/06/13

eko przyjazne eventy - www.mamboo.pl

Uprawnienia umieszczania postów