-
-
Chustonówka
-
Chusteryczka
Witaj
Fajnie,że jest nas coraz więcej 
"A raz na jakies 1,5/2miesiace powinno sie zrobic akcje dla kieszonek z plynem do mycia naczyc, a dla wkladów z sodą? I striping?"
A dla wkładów z kwaskiem cytrynowym,żeby smrodku nie było
Soda do wybielenia (i zmiękczenia wody,ale tutaj zdania podzielone,więc załóżmy że to do wybielania
).
Stripping koniecznie, ja na początku nie robiłam bo nie śmierdziały, a potem ciężko było je przywrócić do pierwotnego stanu 
Płynem do mycia naczyń jak Ci się zatłuszczą - nie będą chłonąć. Profilaktycznie pewnie też można, a potem stripping żeby się wszystko super wypłukało 
Jakby coś to pisz na bieżąco 
edit: Ale emotek nawaliłam. Dobry humor coś mam
'12 Norbi
86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
-
Chustonówka
-
-
Chustomanka
Kahulcu pisząc brudne masz na myśli nie sprane plamy po kupach? Czy całe są zażółcone?
Pierzesz jednocześnie w proszku i w kulach?
Używasz wyłącznie PULowych czy też składanych i formowanek?
Noworodkowe kupy mają taką a nie inną konsystencję i są częste.
Proponuję przy uzywaniu pieluszek używać tzw suchej wkładki z polaru aby zminimalizować plamy.
Jezeli po praniu plamy się utrzymują (nie dramatyzowałabym, tak po prostu jest) to zapewniam, ze w trakcie uzywania pieluch będą one stopniowo znikać.
Plamy są ładnie wywabiane przez słońce (uważać tylko, żeby przy PUlu nie przesadzic z tą ekspozycją na słońcu).
Jeżeli formowanki i składane to w pralce na max temp (u mnie np 95 st.) częściej nastawiać.
-
Chustoguru
plamy hmmm - to są pieluchy jednak a nie suknia ślubna
wg mnie to najważniejsze by tam jakiś bakterii nie było a wizualnie no cóż...
Uprawnienia umieszczania postów