Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    Jako że to ja skierowałam Cię do tego wątku to napiszę, jak u mnie zmieniło się pranie pieluch przez lata pieluchowania:

Kiedy zaczynałam, w 2009, prałam pieluszki w pralce, w 60 stopniach, jak każe producent, pół porcji proszku plus dodatek antybakteryjny BioD

Teraz, kiedy pieluchuję już kilka lat i niby mam dużo większe doświadczenie w temacie, więc powinnam znać nowości. Jednak widzę, że coś mi umknęło, więc może ktoś znający nowinki w temacie podzieli się ze mną i napisze - jak zrobić, żeby się nie narobić? chciałabym wystawiać za drzwi pieluchy brudne i mokre i żeby wracały do mnie czyściutkie i suche. I to jak najszybciej w dodatku, bo nie chce mi się czekać!

przeciez wystarczy mnie spytać, wszyscy wiedzą, że ja wiem
    a NAWET linka wstawię ha!
    uwaga:
    http://serwis.pieluszkarnia.pl/

a wracając, możesz skorzystac z gotowych przepisów w necie, o tu powiedzmy, jest łopatologicznie:
    http://pieluszkarnia.pl/Jak-pracs-cinfo-pol-45.html

forum ma za zadanie jednak prowadzic dyskusje nad jakimiś producenckimi założeniami, sprawdzac w praktyce i dzielić się spostrzeżeniami.
    Ja na przykład widze w ww. linku manipulacje sprzedawcy, mogłabym napisac do niego, cóż on ściemnia, ale nie widzę sensu, ponieważ mając doświadczenie i to duże także w eksperymentowaniu, wolę porozmawiac na ten temat tutaj.
    Ale jesli potrzebujesz łopatologii to proszę:
    zdejmujesz z pupy brudna pieluchę, jak jest kupa to spierasz, wrzucasz do wiadra a jak się nazbiera na pranie to pierzesz z proszkiem, może byc vizir powiedzmy.
    Proste.
    Cała reszta to obserwacje, doświadczenia i eksperymenty dziewczyn własnie na przestrzeni tych lat po to, by zblizyc sie choc w 5 % do "zapewnień" producentów o cechach pieluch wielorazowych.
    Jesli chcesz to czytaj, jesli nie to nie czytaj, sama sie dowiesz po 3 miesiącach.
    Może i jestem złośliwa, ale poświęciłam kupe kasy i czasu pieluchowaniu i temu działowi dzieląc się wnioskami, tak jak wiele dziewczyn, po to by następne nie wywalały zepsutych pieluch, nie wywalały kasy w bloto,a Ty przychodzisz i twierdzisz,że tu nic nie ma użytecznego.
    Mam wrazenie, ze poszukujesz jedynej słusznej prawdy i autorytetu w praniu, proponuje pralnię w takim razie. Nie jest to producent, nie jest to jakaś pokręcona forumka, doświadczenie wieloletnie ma, na pewno będziesz zadowolona.

Meta, chyba sie powymieniamy akcesoriami, dzisiaj Twój wałek bardziej mnie pasuje

Chustomanka Awatar werka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dziękuje Droga Magdo za wyjaśnienie, które i tak nic mi nie dało...
    Przeczytałam cały wątek w gwoli ścisłości... w końcu każdy ma prawo do autorytetów, którym pewnie dla Wielu jesteś TY sama jak wiesz...

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werka Zobacz posta
    Dziękuje Droga Magdo za wyjaśnienie, które i tak nic mi nie dało...
    Przeczytałam cały wątek w gwoli ścisłości... w końcu każdy ma prawo do autorytetów, którym pewnie dla Wielu jesteś TY sama jak wiesz...
    werka, wiesz co, przeczytaj wątek dokładnie, bo to, o co pytasz, już było
    A jeżeli chcesz coś konkretnego doprecyzować, to zadaj konkretne, precyzyjne pytanie.
    Bo to, o co pytasz, jak już napisałam - było.

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    Meta, chyba sie powymieniamy akcesoriami, dzisiaj Twój wałek bardziej mnie pasuje
    Ależ proszę bardzo, częstuj się bez krępacji

(foteczke piękną prezentuje mistrz kuchni - Wuj Google )

Chustomanka Awatar werka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    Może i jestem złośliwa, ale poświęciłam kupe kasy i czasu pieluchowaniu i temu działowi dzieląc się wnioskami, tak jak wiele dziewczyn, po to by następne nie wywalały zepsutych pieluch, nie wywalały kasy w bloto,a Ty przychodzisz i twierdzisz,że tu nic nie ma użytecznego.
    i nie powiedziałam, że nic tu nie ma, tylko, że wszystko jest wszędzie. I naprawdę miło jest być na forum i dostać zachęte do wielo od takiego Autorytetu => "zdejmujesz z pupy brudna pieluchę, jak jest kupa to spierasz, wrzucasz do wiadra a jak się nazbiera na pranie to pierzesz z proszkiem, może byc vizir powiedzmy." Bo ja bym nie zaczęła ich stosować po takim opisie...

PS. pierwsze jak zetknęłam się z wielo jakieś 1,5 roku temu weszłam na serwis pieluszkowy i wydrukowałam Waszą broszurę na temat wielo...
    Ostatnio edytowane przez werka ; 22-03-2013 o 10:06

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

i nie powiedziałam, że nic tu nie ma, tylko, że wszystko jest wszędzie. I naprawdę miło jest być na forum i dostać zachęte do wielo od takiego Autorytetu => "zdejmujesz z pupy brudna pieluchę, jak jest kupa to spierasz, wrzucasz do wiadra a jak się nazbiera na pranie to pierzesz z proszkiem, może byc vizir powiedzmy." Bo ja bym nie zaczęła ich stosować po takim opisie...
    wiesz co werko, ja u Ciebie zauważam tendencję, którą niestety da się zobaczyć u niektórych nówek.
    Ani się nie wczytasz porządnie, ani nie przemyślisz, nie poskładasz sobie tego, co tu już jest - ale wpadasz i żądasz gotowych odpowiedzi.
    Nie dziw się, że reakcja jest taka a nie inna.
    Dużo osób poświęciło mnóstwo czasu, żeby podzielić się swoimi doświadczeniami. Wystarczy trochę chęci, żeby z tego skorzystać.

Chustomanka Awatar werka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

bo wszystkie nówki są złe na niczym się nie znające i uważacie, że nie robią nic w temacie żeby się dowiedzieć... a Wy wspaniałe...bo wszystko już wiecie...

Chustomanka Awatar werka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ale przeczytam ten wątek DOKŁADNIE, ale pewnie mając pytania i tak na nie nikt nie odpowie...bo przecież to już było...

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

werka, wdech wydech, pomyśl zanim coś napiszesz, ja Cie bardzo proszę, bo sama sobie na złość robisz
    ale przeczytam ten wątek DOKŁADNIE, ale pewnie mając pytania i tak na nie nikt nie odpowie...bo przecież to już było...
    Jest to NIEPRAWDA.
    Dużo rzeczy się tu powtarza.
    Dziewczyny odpisują albo rzucają linkiem.
    Trzeba tylko trochę cierpliwości.
    I dobrego wychowania

Chustomanka Awatar werka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

dobrego wychowania nie da się chyba określić po forum, nieprawdaż Meto?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

to zadaj juz te pytania jesli nie udalo Ci sie znalezc odpowiedz - ostatecznie dostaniesz odpowiedz, ze juzbylo, moze ktos rzuci linkiem a moze i odpowie. jesli byl na ten temat inny watek, ale satysfakcjonujacej odpowiedzi brak, to zadaj w nim jeszcze raz pytanie, wtedy watek bedzie widoczny wyzej w dziale, bedzie na liscie nowosci - spora szansz ze ktos cos napisze.
    powodzenia w wielopieluchowaniu, bo to w sumie niezla zabawa - a pranie jest jej czescia (gdzies watek o przyjemnosci ze skladania pieluch jest )
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

bo wszystkie nówki są złe na niczym się nie znające i uważacie, że nie robią nic w temacie żeby się dowiedzieć... a Wy wspaniałe...bo wszystko już wiecie...
    Po pierwsze Meta napisała,że niektóre, po drugie np ja też jestem totalnie nowa i zielona, przerobiłam te tematy, i po niecałym tygodniu mogę Ci sama odpowiedzieć na pytania

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    np ja też jestem totalnie nowa i zielona, przerobiłam te tematy, i po niecałym tygodniu mogę Ci sama odpowiedzieć na pytania
    bo Tobie się chce poszukać i znaleźć

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

PS. pierwsze jak zetknęłam się z wielo jakieś 1,5 roku temu weszłam na serwis pieluszkowy i wydrukowałam Waszą broszurę na temat wielo...
    Waszą? ekhem
    to nie była zachęta, nigdy nikogo nie zachęcałam do wielorazowych pieluch i nie zamierzam, gdybys przestudiowała ten dział to bys wiedziała, poza tym to najprostsza receptura prania na świecie podana na tacy, nie nadążam za Twoimi wymaganiami.
    Zastanów się najpierw czego oczekujesz po forum i na czym opiera się idea forum. Bo to zdaje się dwie różne sprawy.

Normalnie znowu odlot, autorytety, nówki sa be,dajcie mi rozwiązanie jedyne słuszne, tu jest beznadziejnie...Kończąc tę wymiane zdań:
    idź do WSZYSTKICH regulaminów proszę uprzejmie. Jesli masz konkretny problem to go zadaj, jeśli nie to uzyj szukania zaawansowanego.
    Obrażanie forum (forumowiczek) i moderacji ma swoje konsekwencje.

Uprawnienia umieszczania postów