Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie

Piorę co 5 dni i nie mam takich problemów.
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chustomanka

Domyślnie

A ja niestety piorąc co 5 dni miałam takie problemy. Pieluchy zalatywały po praniu a w wiadrze po pięciu dniach to bakterie mutacje przechodziły bo zapach był nie do wytrzymania. Pranie co 2-3 dni załatwiło sprawę

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Piore w dzieciowym Fairy non-bio, tak jak wszystkie ubranka malego. Wczoraj wstawialm jeszcze jeden cykl z proszkiem, dzis rano pieluchy pachna. Teraz leci 95st, z kwaskiem cytrynowym bez proszku i potem jeszcze wrzuce 40st. Mam nadzieje, ze to zalatwi sprawe

Dzieki za podpowiedzi, tylko co mam robic jak po 3 dniach mam tylko pol wiaderka ??? Nie mam przekonania do prania z ubrankami, bo mio fresh daje specyficzny zapach. Poza tym mysle, ze plamy po jedzeniu mi nie zejda w takiej ilosci proszku
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka

Domyślnie

Po wypłukaniu pieluch spokojnie możesz dorzucić ubranka to bardzo ekonomiczne Polecam odkażacz bio_D, nie daje żadnych zapachów. Kiedyś kupiłam mio fresha i się zawiodłam na nim. Miałam wrażenie że nie odkaża dobrze pieluch. Z Bio-D jestem bardzo zadowolona. Dobrze odkaża, zmiękcza i odświeża pieluchy. Często dodaje go do prania ręczników lub pościeli
    Do prania ubranek dziecięcych tez używam mniej proszku a plamy po jedzeniu staram się zapierać bo inaczej żadna ilość proszku nie chce ich sprać
    Powodzenia

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Bianka dobrze radzi, najpierw płukanie wstępne tylko pieluch (aby wypłukać mocz) u nas to trwa 7 min, później odpompowanie wody - 1min (inaczej pralka się nie otworzy - takie zabezpieczenie) i później dorzucam co mam jeszcze w jasnych kolorach, a teraz lato to zawsze się coś nazbiera. też używamy bio D, wydaje się być bezzapachowy.

Chustonoszka

Domyślnie

ja nie jestem przekonana do prania ubrań z pieluchami
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chustomanka

Domyślnie

dlaczego nie... Nawet później jak dziecko już jest starsze i mało sika w pieluchę albo ma ją tylko na noc to po co czekać tydzień aż nam się uzbiera wsad kiedy możemy wypłukać i dodać do ubranek lub ręczników itp. a taka pielucha jak leży to naprawdę nie jest z nią dobrze. Lepiej taką świeżynkę uprać niż leżącego śmierduszka

Uprawnienia umieszczania postów