Piorę co 5 dni i nie mam takich problemów.
Piorę co 5 dni i nie mam takich problemów.
Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)
A ja niestety piorąc co 5 dni miałam takie problemy. Pieluchy zalatywały po praniu a w wiadrze po pięciu dniach to bakterie mutacje przechodziły bo zapach był nie do wytrzymania. Pranie co 2-3 dni załatwiło sprawę![]()
Piore w dzieciowymFairy non-bio, tak jak wszystkie ubranka malego. Wczoraj wstawialm jeszcze jeden cykl z proszkiem, dzis rano pieluchy pachna. Teraz leci 95st, z kwaskiem cytrynowym bez proszku i potem jeszcze wrzuce 40st. Mam nadzieje, ze to zalatwi sprawe
Dzieki za podpowiedzi, tylko co mam robic jak po 3 dniach mam tylko pol wiaderka??? Nie mam przekonania do prania z ubrankami, bo mio fresh daje specyficzny zapach
. Poza tym mysle, ze plamy po jedzeniu mi nie zejda w takiej ilosci proszku
![]()
Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
Doula
Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Po wypłukaniu pieluch spokojnie możesz dorzucić ubranka to bardzo ekonomicznePolecam odkażacz bio_D, nie daje żadnych zapachów. Kiedyś kupiłam mio fresha i się zawiodłam na nim. Miałam wrażenie że nie odkaża dobrze pieluch. Z Bio-D jestem bardzo zadowolona. Dobrze odkaża, zmiękcza i odświeża pieluchy. Często dodaje go do prania ręczników lub pościeli
Do prania ubranek dziecięcych tez używam mniej proszku a plamy po jedzeniu staram się zapierać bo inaczej żadna ilość proszku nie chce ich sprać
Powodzenia
Bianka dobrze radzi, najpierw płukanie wstępne tylko pieluch (aby wypłukać mocz) u nas to trwa 7 min, później odpompowanie wody - 1min (inaczej pralka się nie otworzy - takie zabezpieczenie) i później dorzucam co mam jeszcze w jasnych kolorach, a teraz lato to zawsze się coś nazbiera. też używamy bio D, wydaje się być bezzapachowy.
ja nie jestem przekonana do prania ubrań z pieluchami![]()
Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)
dlaczego nie... Nawet później jak dziecko już jest starsze i mało sika w pieluchę albo ma ją tylko na noc to po co czekać tydzień aż nam się uzbiera wsad kiedy możemy wypłukać i dodać do ubranek lub ręczników itp.a taka pielucha jak leży to naprawdę nie jest z nią dobrze. Lepiej taką świeżynkę uprać niż leżącego śmierduszka
![]()