Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014
wow ile pieluch
Fiolka oo to dobrze wiedzieć że jednak można![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
A u mnie wrocil moj stary problem
Juz na prawde nie wiem co zrobic, piore w polowie zalecanej ilosci proszku+nappy fresh, przed i po praniu dodatkowe plukanie, kupy - generalnie w kibelku, moze jedna pielucha na cale praniewiec wydawaloby mi sie, ze nie ma powodu - a jak otwieram pralke to az mnie odrzuca
!
Moze problem w tym, ze my pierzemy pieluchy nawet co 5 dni, nim nam sie wiaderko uzbiera
Dodatkowo, po kazdym praniu mnostwo piany - nie wiem, ale zawsze tam jest - moze moja pralka kreci za szybko- 1500 obrotow na minute
Pomozcie - musze robic stripping??? Uzywam pieluch okolo 4 miesiecy po ostatnim czyszczeniu![]()
Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
Doula
Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
marlei pieluszki nie powinny leżeć dłużej niż 3 dni. Przekonałam się o tym już nie raz. Na trzeci dzień wieczorem powinny być włożone do prania. Jak pieluszki leżą 2-3 dni to jeszcze ok później już jest z nimi nieciekawie.
Spróbuj puścić cały swój cykl prania bez proszku raz w tygodniu w celu wypłukania z proszku.
W jakim proszku pierzesz?
Piorę co 5 dni i nie mam takich problemów.
Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)
A ja niestety piorąc co 5 dni miałam takie problemy. Pieluchy zalatywały po praniu a w wiadrze po pięciu dniach to bakterie mutacje przechodziły bo zapach był nie do wytrzymania. Pranie co 2-3 dni załatwiło sprawę![]()
Piore w dzieciowymFairy non-bio, tak jak wszystkie ubranka malego. Wczoraj wstawialm jeszcze jeden cykl z proszkiem, dzis rano pieluchy pachna. Teraz leci 95st, z kwaskiem cytrynowym bez proszku i potem jeszcze wrzuce 40st. Mam nadzieje, ze to zalatwi sprawe
Dzieki za podpowiedzi, tylko co mam robic jak po 3 dniach mam tylko pol wiaderka??? Nie mam przekonania do prania z ubrankami, bo mio fresh daje specyficzny zapach
. Poza tym mysle, ze plamy po jedzeniu mi nie zejda w takiej ilosci proszku
![]()
Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
Doula
Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®