Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pasqda Zobacz posta
    A tego to już niestety nie wiem.

Chociaż z ciekawości weszłam na stronę producenta i tam jest, że się nadaje:

ale kto to wie co mają na myśli
    ja piorę w tym helpie soft - mój ojciec w prezencie mi kupił 5 kg i piorę w nim z miesiąć wszystko - tetrę, flanelę, kieszonki z polarem i wełnę ręcznie nawet i nic się nie tłuści. Pranie twarde jak zawsze, ale chłonie wszystko ładnie.
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Chustonoszka Awatar ewka101

Domyślnie

wow ile pieluch

Fiolka oo to dobrze wiedzieć że jednak można
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

A u mnie wrocil moj stary problem

Juz na prawde nie wiem co zrobic, piore w polowie zalecanej ilosci proszku+nappy fresh, przed i po praniu dodatkowe plukanie, kupy - generalnie w kibelku, moze jedna pielucha na cale pranie wiec wydawaloby mi sie, ze nie ma powodu - a jak otwieram pralke to az mnie odrzuca!

Moze problem w tym, ze my pierzemy pieluchy nawet co 5 dni, nim nam sie wiaderko uzbiera

Dodatkowo, po kazdym praniu mnostwo piany - nie wiem, ale zawsze tam jest - moze moja pralka kreci za szybko - 1500 obrotow na minute

Pomozcie - musze robic stripping??? Uzywam pieluch okolo 4 miesiecy po ostatnim czyszczeniu
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka

Domyślnie

marlei pieluszki nie powinny leżeć dłużej niż 3 dni. Przekonałam się o tym już nie raz. Na trzeci dzień wieczorem powinny być włożone do prania. Jak pieluszki leżą 2-3 dni to jeszcze ok później już jest z nimi nieciekawie.

Spróbuj puścić cały swój cykl prania bez proszku raz w tygodniu w celu wypłukania z proszku.

W jakim proszku pierzesz?

Chustonoszka

Domyślnie

Piorę co 5 dni i nie mam takich problemów.
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chustomanka

Domyślnie

A ja niestety piorąc co 5 dni miałam takie problemy. Pieluchy zalatywały po praniu a w wiadrze po pięciu dniach to bakterie mutacje przechodziły bo zapach był nie do wytrzymania. Pranie co 2-3 dni załatwiło sprawę

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Piore w dzieciowym Fairy non-bio, tak jak wszystkie ubranka malego. Wczoraj wstawialm jeszcze jeden cykl z proszkiem, dzis rano pieluchy pachna. Teraz leci 95st, z kwaskiem cytrynowym bez proszku i potem jeszcze wrzuce 40st. Mam nadzieje, ze to zalatwi sprawe

Dzieki za podpowiedzi, tylko co mam robic jak po 3 dniach mam tylko pol wiaderka ??? Nie mam przekonania do prania z ubrankami, bo mio fresh daje specyficzny zapach. Poza tym mysle, ze plamy po jedzeniu mi nie zejda w takiej ilosci proszku
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Uprawnienia umieszczania postów