Mieszany widok

Mag pranie pieluch 09-11-2009,
08:58

rafandynka świeże plamy z owoców... 29-04-2011,
20:25

mama-igi-tata o dzięki Ci! właśnie dstałąm... 08-03-2012,
10:13

Fiolka Fakt po kilku praniach... 04-11-2013,
21:41

Kudlata Zawstydziłaś mnie tymi... 01-04-2014,
16:34

magdulinska Ja na 1400 od zawsze i też... 05-06-2014,
11:21

aleocochodzi Te godziny cyklu prania to... 21-10-2014,
14:56

aleocochodzi Niektóra bawełna też dużo by... 21-10-2014,
15:00

Kudlata Ale nappy fresh jest od... 13-11-2014,
15:58

urkye 100% to tylko czyscic... 06-06-2016,
17:13

Baryczka Ja bym polecała przed... 24-02-2017,
11:49

Baryczka Nie. Moim zdaniem raz na... 24-02-2017,
14:06

Baryczka Bez proszku nie radzę :)... 08-03-2017,
11:05
-
Chustodinozaur
świeże plamy z owoców wrzątkiem, ale już się pewnie wżarło ;(
-
Chustofanka
-
Chustonoszka
przepraszam ale jestem laikiem a nie dam rady przeczytać całego wątku
dziś 1wszy raz założyłam wielorazówkę i teraz się zastanawiam jak ją najlepiej wyprać, czy mogę też ręcznie w zwykłym proszku dla dzieci mam chyba jelpa, czy czekać aż się 'więcej uzbiera' i prać normalnie w pralce, na programie 'dla dzieci' czyli z dodatkowym płukaniem, dodam że jeszcze nie posiadam dodatków do prania specjalnie dla pieluch - czy można te dodatki chwilowo czymś zastąpić ? czy lepiej w 40 czy 60 stopniach
z góry dziękuję za wszelkie wskazówki
dodam jeszcze o ile to istotne? że mam narazie pieluszki typu pul kieszonki
Ostatnio edytowane przez ewka101 ; 09-05-2011 o 21:53
Doradca Noszenia ClauWi®
-
Chustonoszka
A jak je wyprałaś prze użyciem? Bo mam nadzieję, że prałaś zanim włożyłaś dziecku 
Każda ma jakiś swój sposób na pranie. Ja przechowuję pieluchy zużyte w wiaderku z pokrywą, wkraplam olejek herbaciany (ma wł. antybakteryjne). Piorę co 2-3 dni, zawsze w 60 st., w Bambinexie, lub proszku dla dzieci (połowa zalecanej ilości) z dodatkiem MioFresh. To tyle w skrócie - ale radzę w wolnej chwili nie lenić się
i przeczytać wątek - bo jest tu wiele cennych informacji o kwaskowaniu, sodowaniu, strippingu, suszeniu, zapieraniu itd. Też jestem dość początkująca - stosujemy wielo- od 2 miesięcy. Cała wiedza jaką mam, jest z tego forum. Dzięki, Dziewczyny
-
Chustomanka
-
Chustonoszka
dziewczyny zapomniałam się i z rozpędu wyprałam sobie pieluszkę w orzechach, co teraz? kąpiel w płynie do naczyń ? podobno one zatłuszczają? chodzi mi o zwykłe pule
a zwykłe formowanki - mam tetro to można w orzechach chyba?
-
Chustonoszka
Najszybciej zatłuszcza się polar, wtedy po prostu wypłucz w zwykłym płynie do mycia naczyń.
Ale orzechy tak źle nie działają na pieluchy, jeśli dobrze płuczesz to na pewno nic się z nimi nie stanie.
Ja na razie piorę ciągle w orzechach odkąd podejrzewałam, że lovela uczula mi maleństwo i jeszcze nie zauważyłam przecieków w kieszonkach z polarkiem ani mniejszej chłonności w pozostałych pieluchach. Orzechy ładnie się wypłukują w zimnej wodzie, chociaż ja zawsze wstawiam na podwójne płukanie.
Uprawnienia umieszczania postów