Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Pytałam o te zielone kupy trzech lekarzy - dwóch pediatrów i neonatologa (mała jest wcześniakiem), i wszyscy mówili, że jak nic innego się nie dzieje, to taka uroda małej metabolizmu i mojego mleka, więc dałam sobie spokój z roztrząsaniem ich koloru...
    Dzięki za namiary na wątek - poczytam.

a czy któraś z was używała do pieluch tych eko-odplamiaczy?
    http://www.ekodrogeria.pl/cat-pol-12...ze-i-inne.html
    w którymś wątku czytałam o płynie do płukania Sonnet, a tu jeszcze inne rzeczy tej marki... Co prawda niektóre zawieraja głównie sodę...

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

Pewnie o tym już było na tym wątku ale ja dobrnąć do końca nie mogę.
    Czy można prać razem otulacze, pieluchy formowanki bawełniane, polarowe i kieszonki pulowe?
    Każdy rodzaj osobno czy wszystko co leci razem?
    Czy można prać pieluchy z ciuchami?

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

można prać jak leci tyle że ja puli nie piorę na więcej niż 60st. więc formowanki i wkłady jeśli piorę na 90st to osobno. w innych wypadkach wrzucam jak popadnie.
    co do prania z innymi ciuchami - owszem można, tyle że warto je wczesniej przepłukać zanim wstawisz pranie zasadnicze ja piorę osobno bo nasze ubrania piorę w normalnym proszku a nie dzieciowo-pieluchowym ale to już jak kto lubi

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

Chodziło mi o ciuchy małego- jego piore w proszku dziecięcym i chciałm do tego pieluchy wrzucić.
    Nasze idą na normalny proszek i płyn.

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andzia Zobacz posta
    Chodziło mi o ciuchy małego- jego piore w proszku dziecięcym i chciałm do tego pieluchy wrzucić.
    Nasze idą na normalny proszek i płyn.
    a no to pewnie

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Nie dałam rady przeczytać wszystkiego bo nie pozwala. Mam przed sobą pierwsze pranie i nie wiem czy mam pieluchy oraz tetrę wrzucić z lovelą na 60 st. czy inaczej. Matko - zaraz się załamię, że nic nie wiem. Mam sporo ubranek do prania i chciałam to razem wstawić ale ubranek na 60 nie dam. I co mi poradzicie?
    Dodam, że maść na pupę stosujemy bo mały się odparzył lekko.
    Czy wielką zbrodnią będzie wypranie bez specjalnego proszku - bo nie mam takiego jeszcze

aaa - mam kieszonki i formowanki głownie

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Ja tam pieluchy (kieszonki, formowanki, otulacze, wkłady, tetrę itp. itd.) zawsze piorę razem na 60 stopni. Ale jakoś nigdy nie przemogłam się żeby wyprać pieluchy z ubrankami, jakoś tak nie pasuje mi to... Poza tym nie wszystkie ubranka na 60 da radę wstawić. Ale wiem że niektóre dziewczyny piorą
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Uprawnienia umieszczania postów