Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie

nie wiem, czy jestem ekspertem w dziedzinie, ale postaram sie pomoc. stripping to po prostu plukanie do skutku. Czyli nastawiasz po kolei kilka pran (normalnie na 60 lub 40 stopni), ale bez proszku. I pierzesz tak dlugo jak dlugo z pralki leci piana. Czasem trzeba i 4-5 razy, zeby wyplukac resztki proszku i zlogi. Ja ze dwa razy juz probowalam, ale chyba za szybko konczylam (zal mi bylo pralki) i efekty nie byly najlepsze.
    A odtluszczanie to odtluszczanie. Ja tylko jedna uzywana pieluszke kupilam, ale jechala strasznie - chyba wtedy pierwszy raz probowalam stripping (reszte pieluszek tez wrzucilam)

Chustonoszka

Domyślnie

dzięki Myszka. czyli odtłuszczanie ma sens jeśli pieluszki były wcześniej potraktowane np kremem do pupy i jakiś tłuszcz został- ale że w przypadku kupionych używanych nie wiem co się z nimi działo, to pewnie i stripping i odtłuszczanie mają sens...

Domyślnie

mysle, ze tak. zreszta nawet jesli nie pomoze, to na pewno nie zaszkodzi

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hej dziewczyny mam pytanie, zadałam je co prawda na wątku o charlie banana ale myślę, że tu bedzie lepiej No właśnie chodzi o pieluszki charlie banana - na metce jest napisane prac w 40 st. Stosujecie się do tego? Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że miałabym tej pieluszki nigdy nie potraktować 60st... zresztą większość mam na 60 st, a tej jednej nie bedę prała przecież samej Z drugiej strony po coś producent zamieścił taką informację I bądz tu mądry
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Na większości pieluch jest że 40st... ja zawsze piorę na 60 i nic nigdy żadnej się nie przytrafiło złego
    charlie banana nie używałam ale też bym na 60 puściła ;D

Domyślnie

upewnij sie, ze ktos pral te pieluszke w 60 stopniach. lepiej nie ryzykowac. ja raz lenny lamba na 60 stopni wrzucilam (tez jest zeby w 40 prac) i po jednym praniu membrana sie odkleila

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki dziewczyny, poczekam aż zgłosi się ktoś kto ma tę pieluszkę bo normalnie boję się, że coś jej się stanie a śliczna jest i ledwo 2 razy użyta

A swoją drogą to przydałaby się jakaś dobra duszyczka, która zebrałaby kluczowe porady z tego wątku w jednym poście ( co, w jakiej kolejności i w jakiej ilości) - byłoby cudnie Ja się na tym kompletnie nie znam, skopiowałam sobie część porad ale niestety wpadłam na ten pomysł dopiero przy 16 stronie Obawiam się, że jak pieluszki trochę bardziej się zmęczą będę musiała jeszcze raz przerobić cały wątek
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Uprawnienia umieszczania postów