Czytalam wczoraj pol nocy. I moze juz ze zmecznenia ale nie skumalam - Najpierw gotowanie w kwasku pozniej stripping czy odwrotnie?
Czytalam wczoraj pol nocy. I moze juz ze zmecznenia ale nie skumalam - Najpierw gotowanie w kwasku pozniej stripping czy odwrotnie?
"W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.
Aniu ja bym najpierw kwasek, potem stripping zrobiła![]()
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
ja dziś wygotowałam wełniany otulacz na 90stopni z kwaskiem
miałam nadzieję że się zmniejszy ale nic mu się nie stało :/
nadal ma plamy i nadal jest duży...
Aś, Julek '08 i Alik '11
dziewczyny a jak traktujecie używane pieluchy kupione od kogoś?
i czy stripping to jest to samo co odtłuszczanie za pomocą płynu do mycia naczyń?
używanych nie kupuję - tak jak sobie bielizny w lumpexie
stripping - wypłukiwanie starych złogów przez kilkukrotne pranie w 60 st. (dot. wkładów i formowanek) , odtłuszczanie w płynie do naczyń - odtłuszcza po prostu powierzchnię pulową, może być w wiadrze a nie w pralce
tak ja to widzę![]()
nie wiem, czy jestem ekspertem w dziedzinie, ale postaram sie pomoc. stripping to po prostu plukanie do skutku. Czyli nastawiasz po kolei kilka pran (normalnie na 60 lub 40 stopni), ale bez proszku. I pierzesz tak dlugo jak dlugo z pralki leci piana. Czasem trzeba i 4-5 razy, zeby wyplukac resztki proszku i zlogi. Ja ze dwa razy juz probowalam, ale chyba za szybko konczylam (zal mi bylo pralki) i efekty nie byly najlepsze.
A odtluszczanie to odtluszczanie. Ja tylko jedna uzywana pieluszke kupilam, ale jechala strasznie - chyba wtedy pierwszy raz probowalam stripping (reszte pieluszek tez wrzucilam)
dzięki Myszka. czyli odtłuszczanie ma sens jeśli pieluszki były wcześniej potraktowane np kremem do pupy i jakiś tłuszcz został- ale że w przypadku kupionych używanych nie wiem co się z nimi działo, to pewnie i stripping i odtłuszczanie mają sens...
mysle, ze tak. zreszta nawet jesli nie pomoze, to na pewno nie zaszkodzi![]()