Cytat Zamieszczone przez Zazuza Zobacz posta
kurcze
my wielonowki
wiec jeszcze nam siki uciuekaja po nodze ale musze opanowac jak to zapinac wszystko
czy ten proszek babinex to juz nic sie do niego nie dodaje??
na razie mam lovele i nappy fresh.. ale chyba lovela nie jest za dobra i ile sie sypie tego babinbexu, 1kg na ile pran mi wystarczy? dobra widze ze ok 30g na pranie
i musze cos na odplamianie... bo na razie sama woda nie schodzi (mam nisdkie cisnienie - wiec prysznicem nie da sie jakos mocno)..
zuzia
Zuziu,ja mam tylko w jednym prysznicu dobre ciśnienie, w drugim mam słabe i faktycznie to jest problem,nie znam się za bardzo na tych proszkach stricte pieluchowych,ale co do loveli-jest w porządku (lepsza niż jelp,bo po nim biały robi się szybko szary).do odplamiania możesz kupić najtańsze mydło szare (typu jeleń) albo almawin,albo mydło cytrynowe,niektórzy używają też zwykłego mydła w kostce i jest dobrze,najważniejsze,żeby jak najmniej osadu stałego z kupy było przy zapieraniu,bo wtedy ten osad jeszcze się wciera w pieluchę,no i zimna woda
60stopni prania jest wtedy ważne, bo najlepiej rozpuszcza resztki mydła z zapranej pieluchy.
tyle ja mogę pomóc, a co do proszków, to jest tu gdzieś wątek porównujący proszki do pieluch.