Ja na 1400 od zawsze i też jest dobrze![]()
Ja na 1400 od zawsze i też jest dobrze![]()
na naszych dopuszczalne 800, ja wiruję na 1000, bo jednak różnica spora w suchości pieluch po wyjęciu. PUL się dzielnie trzyma, choć młody
ale refleksję mam jedną - to też zależy od pralki chyba. w poprzedniej jak odwirowałam ubrania na 1000 to były niewyobrażalnie pogniecione, pieluch bym tak nie wirowała, w obecnej pralce po wirowaniu na 1000 nie ma tak mocnych zagnieceń... koszul mąża jak prałam w poprzedniej to po wywirowaniu na 800 nie byłam w stanie doprasować, serio. w tej po 1000 nie ma problemu. może pralka też ma na to wpływ...![]()
Tutek 30 XII 2012 i Zoja 13 II 2015
Na pewno już było, ale co tam. Pierzecie jakoś specjalnie pieluchy po rotawirusie?
['] 07.2008
Dotka 06.2010
Agutka 07.2013
Katka 08.2017
Dziękuję za odpowiedzi o wirowanieWłaśnie poczytałam sobie wstecz i widzę, że to już było także tymbardziej dziękuję za waszą życzliwość.
Piorę w proszku miocare i dodawałam po trochu dodatku miofresh (do proszku dostałam próbkę) ale właśnie mi się skończył. I teraz się zastanawiam czy piorąc w 40* w miocare muszę w ogóle dodawać ten miofresh?
Wszędzie w wątkach o praniu pieluch pojawia się Nappy Fresh, tylko w sklepach w których robię zakupy się nie pojawiaNa oczy go jeszcze nie widziałam. Gdzie wy go kupujecie? Tylko internet?
ja stacjonarnie, ale mieszkam obok Decoralików
jest w sklepach z pieluchami wielo, jak nie masz żadnego w okolicy to zostaje internet![]()
Tutek 30 XII 2012 i Zoja 13 II 2015
Ja też przy 60 st. nie używam żadnego Nappy Fresha.
Kiedy prałam w 40 st., to owszem. Ale uważam, że 40, to za mało na pieluchy.
Też nie widzę różnicy.
Moim zdaniem szkoda kasy na dodatki antybakteryjne, jeśli pierze się w 60 st.
przestałam używań NF gdy zaczęłam kupować sodę na workisypię dużo, 150-200ml do prania wstępnego. Bez proszku. I zawsze na 60st
Jeżeli uzbiera mi się pranie bez pula na 90st
Mamamaria, nieźlea gdzie tak na worki można kupować bo mnie denerwują te małe torebeczki. A druga sprawa, czy soda w takich ilościach nie niszczy pralki?
Soda nie niszczy bardziej niż proszek.![]()
Ignacek czerwiec 2012; Helena sierpień 2015
na allegro kupuję. Ten system prania opracowałam jeszcze przy pieluchach Nikodema. Tę pralkę mam od 3,5 roku, piorę w niech pieluchy od 2 lat co 4-5 dni. Pierwszy raz zepsuła się tydzień temu - panel sterowania.
Mam pytanko, piore kieszonki i wklady razem ma 60 stopni zazwyczaj na programie trwajacym 2 godziny. Teraz zobaczyl ze mam opcje prania eco tez na 60 stopni z tym ze trwajacego 4 godziny. Jak myslicie czy ten wydluzony czas prania nie zaszkodzi pul-owi?
szczerze mówiąc to nigdy się nad tym nie zastanawiałam, też jestem ciekawa. A jaka jest realna oszczędność przy tym praniu eco? Generalnie nie znoszę długich cykli prania ani w pralce ani w zmywarce, chyba ze włączałabym na noc.
moim zdaniem nie powinien, za to na pewno ten dłuższy tryb eco zużywa mniej wody i prądu, więc imho warto prać w takim programie. Oczywiście o ile takie długie pranie Ci nie komplikuje planów dnia/nocy, bo 4h to jednak długo![]()
moim zdaniem nie zaszkodzi. Lubię długie programyPiorę na takim 3,5h
Właśnie pranie nocą wtedy mogę robić na takim dlugim programie. Pralka zuzywa wtedy mniej prądu. Nie jest to jakaś ogromna różnica ale jesli nie zaczkodzi to czemu nie.