Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

soda na noc i 2 dni slonce

ps.: czy wy tez macie problem z suszeniem sie prania? 4 dzien i daslej wilgotne. dopiero dzis kieswzonki sie wysluszyly, a bambus..jescze chyba z 3 dni !!!!!
    Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lilsi Zobacz posta
    soda na noc i 2 dni slonce

ps.: czy wy tez macie problem z suszeniem sie prania? 4 dzien i daslej wilgotne. dopiero dzis kieswzonki sie wysluszyly, a bambus..jescze chyba z 3 dni !!!!!
    dziekuje, wypróbuje
    ja na szczescie mam suszarke bębnową, to wkąłdy w niej susze a kieszonki dłużej schną, ale nie tak długo, tylko my juz drugi dzień grzejemy,
    w czerwcu

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Tak, mamy meeega problem, pieluszek zaczyna brakować Myślę nawet czy by kaloryfer elektryczny nie podłączyć
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustofanka

Domyślnie

my jeszcze nigdy o tej porze roku nie grzalismy, ale jest tak wilgoc w powietrzu, a jak sie troche grzeje
    to powietrze jest bardziej suche, jest troche cieplej w domu i przyjemniej, bo na zewnatrz masakrycznie

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

u nas też problem ze suszeniem, wszystko wilgotne i śmierdzące, wczoraj musiałam jednorazówkę wrzucić na tyłek, bo nic suchego już nie było
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas nie ma nawet jak grzać,bo centralne wyłączone. Eh tego nie przewidziałam pakując się w wieli

Ale nie żałuję,pięknie sobie wiszą
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

Chustofanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

jest okazja na zdjęcie pieluszek jak wiszą
    Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012

Chustofanka

Domyślnie

lilsi powiedz mi ile tej sody dac do wody?

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Tak, mamy meeega problem, pieluszek zaczyna brakować Myślę nawet czy by kaloryfer elektryczny nie podłączyć
    Ja mam ręcznik elektryczny w łazience i jest włączony. A na nim bambusy, bo na sznurku 3 dni schną :/

Dzisiaj było trochę słońca, więc pieluchy się wygrzały, po czym zaczęło padać i nie zdążyłam ich zebrać

Domyślnie

Przyznaje bez bicia, że całego wątku nie czytałam, więc może już było...
    Piorę teraz w dzidziusiu + olejek herbaciany, chcę przejść na orzechy. I teraz pytanie - czy jak do orzechów dodam olejek herbaciany, to on mi już pranie (pieluchy) odkazi, czy jednak potrzebny jest detergent?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pytałam już na forum o pranie pieluszek w orzechach i nie powinno się. Zawierają one saponinę,która pieluszki zatłuści. Jeszcze olejek do tego, już w ogóle będzie sajgon
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Pytałam już na forum o pranie pieluszek w orzechach i nie powinno się. Zawierają one saponinę,która pieluszki zatłuści. Jeszcze olejek do tego, już w ogóle będzie sajgon
    DZięki melodi No nic, to trzeba będzie pieluszki prać osobno, teraz piorę z ubrankami. Ale jak przejdę na orzechy to będziemy razem prać nasze i Małego, to i tak jakoś optymalniej wyjdzie. PLus nowa pralka nie będzie międliła programu krótkiego 2.5h to dam radę niepełny wsad uprać.

Domyślnie

Jestem nowa, przebrnełam przyznaję się przez połowę postów. Całość mam zamiar ogarnąć przed narodzinami malucha
    Boję sie prania jak ognia, bo woda mnie paskudna.
    Mam kupione pieluszki, które grzecznie czekają na synka. Jak na razie łacznie 30 kieszonek PUL i Minky /wkładów nie wiem ile/ i otulacze MIO 5 na start i 5 w kat.wagowej 5-7 + wkłady MIO 24 szt. MIO mam używane i strasznie sztywne, wodę twardą jak głaz wiec kopiuję wasze wady i bedziemy prac wg wskazówek... czy ja dam radę? nie wiem ale chęci mam wielkie

Uprawnienia umieszczania postów