soda na noc i 2 dni slonce
ps.: czy wy tez macie problem z suszeniem sie prania? 4 dzien i daslej wilgotne. dopiero dzis kieswzonki sie wysluszyly, a bambus..jescze chyba z 3 dni !!!!!
soda na noc i 2 dni slonce
ps.: czy wy tez macie problem z suszeniem sie prania? 4 dzien i daslej wilgotne. dopiero dzis kieswzonki sie wysluszyly, a bambus..jescze chyba z 3 dni !!!!!
Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012
Tak, mamy meeega problem, pieluszek zaczyna brakowaćMyślę nawet czy by kaloryfer elektryczny nie podłączyć
![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
my jeszcze nigdy o tej porze roku nie grzalismy, ale jest tak wilgoc w powietrzu, a jak sie troche grzeje
to powietrze jest bardziej suche, jest troche cieplej w domu i przyjemniej, bo na zewnatrz masakrycznie
u nas też problem ze suszeniem, wszystko wilgotne i śmierdzące, wczoraj musiałam jednorazówkę wrzucić na tyłek, bo nic suchego już nie było![]()
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
U nas nie ma nawet jak grzać,bo centralne wyłączone. Eh tego nie przewidziałam pakując się w wieli
Ale nie żałuję,pięknie sobie wiszą![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
jest okazja na zdjęcie pieluszek jak wiszą![]()
Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012
lilsi powiedz mi ile tej sody dac do wody?![]()
Przyznaje bez bicia, że całego wątku nie czytałam, więc może już było...
Piorę teraz w dzidziusiu + olejek herbaciany, chcę przejść na orzechy. I teraz pytanie - czy jak do orzechów dodam olejek herbaciany, to on mi już pranie (pieluchy) odkazi, czy jednak potrzebny jest detergent?
Pytałam już na forum o pranie pieluszek w orzechach i nie powinno się. Zawierają one saponinę,która pieluszki zatłuści. Jeszcze olejek do tego, już w ogóle będzie sajgon![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
DZięki melodiNo nic, to trzeba będzie pieluszki prać osobno, teraz piorę z ubrankami. Ale jak przejdę na orzechy to będziemy razem prać nasze i Małego, to i tak jakoś optymalniej wyjdzie. PLus nowa pralka nie będzie międliła programu krótkiego 2.5h
to dam radę niepełny wsad uprać.
Jestem nowa, przebrnełam przyznaję się przez połowę postów. Całość mam zamiar ogarnąć przed narodzinami malucha
Boję sie prania jak ognia, bo woda mnie paskudna.
Mam kupione pieluszki, które grzecznie czekają na synka. Jak na razie łacznie 30 kieszonek PUL i Minky /wkładów nie wiem ile/ i otulacze MIO 5 na start i 5 w kat.wagowej 5-7 + wkłady MIO 24 szt. MIO mam używane i strasznie sztywne, wodę twardą jak głaz wiec kopiuję wasze wady i bedziemy prac wg wskazówek... czy ja dam radę? nie wiem ale chęci mam wielkie