Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1055

Wątek: pranie pieluch

Mieszany widok

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

a nie możesz ich ręcznie wypłukać, odcisnąć i do wiaderka wrzucić żeby sobie na pranie do jutra poczekały?
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tonya Zobacz posta
    a nie możesz ich ręcznie wypłukać, odcisnąć i do wiaderka wrzucić żeby sobie na pranie do jutra poczekały?
    Dziękować Dobra Kobieto!

Chustofanka

Domyślnie

Mam pytanie czy płyn do płukania sonett ( skład woda + 15-30 % kwas cytrynowy) używa ktos do płukania pieluch ? Czy przy takiej zawartosci kwasu moż zaszkodzić PUL-owi. Muszę znaleźć coś do płukania pieluch, bo mam niesamowicie twardą wodę i pieluchy po praniu i wysuszeniu sa jak deska.
    I jeszcze jedno pytanie jak to jest z kulami do prania, bo jedni piszą że do pieluch mogą być, inni że nie i w sumie już nie wiem jak to jest.
    Prosze o odpowiedź bardziej zorientowane osoby.

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Dziewczyny czy polar można prac w 60st?? w sensie otulacze polarowe

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anitanelka Zobacz posta
    Dziewczyny czy polar można prac w 60st?? w sensie otulacze polarowe
    jak najbardziej, tylko w tej temp. piorę

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agahk Zobacz posta
    Mam pytanie czy płyn do płukania sonett ( skład woda + 15-30 % kwas cytrynowy) używa ktos do płukania pieluch ? Czy przy takiej zawartosci kwasu moż zaszkodzić PUL-owi. Muszę znaleźć coś do płukania pieluch, bo mam niesamowicie twardą wodę i pieluchy po praniu i wysuszeniu sa jak deska.
    I jeszcze jedno pytanie jak to jest z kulami do prania, bo jedni piszą że do pieluch mogą być, inni że nie i w sumie już nie wiem jak to jest.
    Prosze o odpowiedź bardziej zorientowane osoby.
    Agahk - o płynie do płukania nie wiem.
    Na początku tego wątku Magda pisała o jakimś specyfiku Sonett z kwaskiem cytrynowym w miejsce kwasku z torebki (dla potrzeb kuracji antyzłogowejh)
    Kule do prania pieluch jak najbardziej mogą być - pewną dezorientację wprowadza raczej zagadnienie czy konieczne jest równoczesne stosowanie NappyFresh czy można bez (w sensie czy pranie w samych kule działa jedocześnie antybakteryjnie).
    Dla pewości lepiej dodać szczególnie jeżeli się pierze w temp niższej niż 60 st.
    Na forum podniósł się jeszcze jeden głos, że pranie w ekokulach na dłużsżą metę powoduje niedostateczne odtłuszczenie pieluchy i prowadzi do narastania problemu przecieków.
    W tym temacie nie mam zdania, ja piorę cyklami - tzn. 2-3 tyg jedyni w ekokulach na 60 st, potem 2-3 tyg w Urlich Natuerlich i do tej pory nie zauważyłam takich problemów.

Anitoanelko - ja wszystkie pieluchy piorę w 60 st, polarowy otulacz też i nie zauważyłam nic niepokojącego.

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Ja ogólnie też wszystko zawsze na 60 ewent. wkłady na 95, ale otulacza polarowego nigdy nie miałam, to wolę się upewnić dzięki

Chustofanka

Domyślnie

Mirabel dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Zaopatrzę się chyba w te kule i skorzystam z twojego sposobu prania, zobaczymy jak to wyjdzie "w praniu"

Chustomanka

Domyślnie

Wsadziłam kieszonki do wiadra z płynem do naczyć i po jakiś 2h wsadziłam je do pralki z resztą pieluch. I mi się narobiło.... nie wypłukałam ich przed włożeniem do pralki, a płynu dałam sporo.... dopiero po 8, albo już 9 cyklu prania przestało się wszystko pienić....

Uprawnienia umieszczania postów