Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Poraźcie co wybrać.

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Z chust tkanych macie duży wybór na rynku. Np. Nati jest firma polską i ma spory wybór, a chusty piękne - teraz np jest u nich promocja dwie chusty w cenie jednej
    Co do noszenia w zimie. Można nosić na kurtce, ale można i pod kurtką
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Takiego malca najwygodniej pod kurtką - wersja najtańsza - żona wiąże Małą na swoje normalne ubranie, córcia w cienkim np. polarowym pajacyku i następnie obie wskakują w Twoją kurtkę. Tylko, że wtedy Ty musisz mieć drugą
    Ja nosilam często w moim dużym górskim niedopiętym polarze, a na to w przeciwdeszczówce męża.
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ile chcecie przeznaczyć na chuste?JAkie kolory Wam odpowiadają?Paski,pstrokate,czy całkiem gładkie?
    W tej chwili na rynku jest bardzo duzy wybór

Nosić mozecie się w zime jak najbardziej.
    Pod wspólną kurtką(np o rozmiar większą,lub specjalna do noszenia),lub też pod normalną kurtką wraz z osłonką na maluszka(mozna kupic lub uszyć samemu).
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

ChustoTata
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Przeznaczyć możemy tyle ile trzeba na produkt, z którego będziemy korzystać. Nie chcę przeznaczyć złotówki jeśli się nie sprawdzi. Nie bardzo to widzę, żeby żona z małą zmieściły się do mojej kurtki, ale chyba zrobimy przymiarkę - jeśli mówicie, że tak się da . Po prostu jak trzyma ją na rękach, to nie wsadzi rąk w rękawy, ale jutro poćwiczymy.
    Co do koloru, to myślę, że.... praktyczny jakiś - jestem facetem - nie przywiązuje do tego wagi , a brzydkich jest mało. Nie wiem jaki materiał wybrać, żeby się np o suwak nie zaciągał,żeby równo i delikatnie przenosił ciężar małej, żeby się dzidzia nie zapociła itp.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucky Zobacz posta
    Przeznaczyć możemy tyle ile trzeba na produkt, z którego będziemy korzystać. Nie chcę przeznaczyć złotówki jeśli się nie sprawdzi. Nie bardzo to widzę, żeby żona z małą zmieściły się do mojej kurtki, ale chyba zrobimy przymiarkę - jeśli mówicie, że tak się da . Po prostu jak trzyma ją na rękach, to nie wsadzi rąk w rękawy, ale jutro poćwiczymy.
    Co do koloru, to myślę, że.... praktyczny jakiś - jestem facetem - nie przywiązuje do tego wagi , a brzydkich jest mało. Nie wiem jaki materiał wybrać, żeby się np o suwak nie zaciągał,żeby równo i delikatnie przenosił ciężar małej, żeby się dzidzia nie zapociła itp.
    No ale przedział cenowy jest dosć spory od 150 - 200 wzwyz. Nie bardzo rozumiem z ta kurtką? trzymajac na rekach chce zalozyc rękawy? na sweter, bluzę, czy co tam nosi wiąże chustę, montuje dziecie, dociąga i wtedy na wierzch zaklada kurtkę - jak jest za waska i nie zapina sie z przodu przyda sie osłonka, o ktorej juz ktos wspomnial, albo specjalna kurtka do noszenia. Do cwiczen przyda się juz Wam chusta - tkana wiązana. Nie zauwazylam problemu zaciagania przez suwak - a nosilam troche w zwyklej bluzie na zamek dosć dopasowanej. A co do materiałów - na teraz, nawet na wyjazd ja polecam chustę bawełniana z domieszką wełny, oprócz własciwosci termicznych (gdy zimno grzeje i przepuszcza powietrze, nie powoduje nadmiernego pocenia) łatwo się dociąga, dobra dla początkujących.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

ChustoTata
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Jeśli chusta z dobrego materiału będzie kosztować 100 czy 300 zł to ok
    Z kurtką chodzi o to,że ciężko spróbować, gdy nie ma się chusty i trzymając dziecko na rękach założyć kurtkę. Ale ja przytrzymałem małą żonie na brzuchu i dopięła kurtkę; trochę ciasno ale się dało. Dzięki za poradę w sprawie materiału. Chustę kupię na allegro w ciemno, bo w sklepach nie widzieliśmy wiązanych.
    Teraz sobie poszukam na forum o osłonkach to będę wiedział o czym mowa

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Materiały z których szyte są chusty mają atesty,wiec muszą być dobrego gatunku
    Mozecie kupić Nati,Storchenweige(najlepiej Leo),Babylonie,Didymosa,Ellevill,Chimparoo..itd

Tutaj jest lista sklepów internetowych.Poszukajcie z żoną modeli które Wam odpowiadają wizualnie,a wtedy łatwiej bedzie coś doradzić/odradzić
    http://www.chusty.info/forum/showthr...?t=9833&page=5
    Niestety na forum nie znajdziesz odpowiedzi która chusta jest naj Każdy lubi coś innego,inny materiał,inny wzór a nawet czasami poprostu marke.
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Uprawnienia umieszczania postów