Pokaż wyniki od 1 do 20 z 210

Wątek: Chustomama w samochodzie :(

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

qrcze dziewczyny ja nadal się dziwię że można tak narażac własne dzieciaki, mnie nie przekonuje że trasa łatwa szybka krótka itd itd ja nie pozwalam ruszyc autem nawet na parkingu gdy dzieciaki mam nie zapięte w fotelikach, powiedzcie dużo trzeba, wystarczy jeden wariat który nie widzi naszego auta i właśnie cofa wprost na nas

koszt fotelika naprawdę jest niewielki, my jak jeszcze nie posiadaliśmy auta kupiliśmy fotelik i to był u nas wydatek obowiązkowy! teraz są fajne firmowe nówki dośc tanie na każdą kieszeń, w tym względzie mnie się nie przekona że nie można

a i odnośnie "metod" zapinania pasów z zamotanym dzieckiem hmmmm komentowac nie będę
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

to ja tylko jeden mam komentarz.... dla tych ktorych "nie stac" na fotelik - ja mam maxi cosi city, dosc wyslozony ale bezwypadkowy - moge oddac w warszawie...

DB PBC

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Nie jeżdżę w chuście z dzieckiem w samochodzie-w busie tak, a Młody zawsze w foteliku.Chyba bym umarła jakby się coś stało.Wolę chuchać na zimne.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Behemot Zobacz posta
    w busie tak
    Ja się tak okropnie boję jak jadę busem - busiarze lubią poszaleć na drodze, a taki bus to się wiele od samochodu nie różni. I nie ma miejsca tyłem do kierunku jazdy.

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

W busie siedzę a Mały jest zawiązany z przodu.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Ja jak muszę siedzieć przodem do kierunku jazdy staram się siedzieć lekko bokiem. Nie wiem czy to skuteczne, ale jakoś pewniej się czuję, bo daje mi to subiektywne poczucie, że w razie czołówki nie przygniotę dziecka swoim ciałem, tylko główną siłę uderzenia przyjmie ramię z boku.
    Nie wiem, czy mam rację i obym nie musiała nigdy sprawdzać.

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Jesli chodzi o jezdzenie z dziecmi bez fotelikow - 1 kg ciala malenstwa osiaga wage 1 tony podczas wypadku - lecac z tylu samochodu do przodu cialo dziecka moze kierowcy obciac (!!!) glowe.
    Mialam tylko lub az raz wypadek - Julia na szczescie zostala u dziadkow na noc. Samochod uderzyl nas w lewy bok, akurat tam gdzie jest fotelik dziecka. Mysle ze byloby po niej! Mimo,ze bylaby w foteliku. Nie wyobrazam sobie co by sie stalo jakby nie byla zapieta Nam fotele rozlozyly sie na plasko, okulary (z mojej twarzy-jestem kierowca) znalazly sie w bagazniku (!), uderzylam porzadnie glowa w kierownice, a A mial cale obtluczone ramie - prawdopodobnie od uderzenia we mnie - ale nie jestesmy tego do dzis dnia pewni. A stalo sie to jak jechalismy moze 20km/h, pare metrow od domu.

Juz wogole sobie nie wyobrazam, ze ze mna w chuscie mialaby byc wtedy Joasia
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Uprawnienia umieszczania postów